Ο Ανδρέας Κουκλινός για τη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Χανιά-Δαμάστα

Ανακοίνωση για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα» με επικεφαλής τον Ανδρέα Κουκλινό.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν την σημασία του έργου το οποίο όπως τονίζουν θα μετατρέψει σε ενεργειακό κόμβο την Κρήτη ωστόσο όπως υπογραμμίζουν δεν θα επιτρέψουν «σε κανένα

και για κανένα λόγο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα χαλάσει την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού πλούτου του δήμου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα λένε ότι «η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα καθιστά το νησί μας ενεργειακό κόμβο, αφού η σύνδεση αυτή με το εθνικό ηπειρωτικό δίκτυο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού μας σε ενέργεια και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των αντίστοιχων υποδομών. Όμως, δεν θα επιτρέψουμε το έργο αυτό να  αποτελέσει «ταφόπλακα» για την περιοχή μας, τον Αποκόρωνα. Ο σπουδαίος φυσικός πλούτος που έχει στα διοικητικά του όρια ο Δήμος μας, τα Λευκά όρη, η μαδάρα μας, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας απάτητος τόπος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για κανένα λόγο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα χαλάσει την απαράμιλλη αυτή αισθητική. Επιδιώκουμε στην ανάπτυξη αλλά κριτήριό μας αποτελεί πρώτα απ΄ όλα η ανθρώπινη υγεία. Θα ταχθούμε σε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου κατά της τοποθέτησης εναέριων πυλώνων υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και θα συμβάλλουμε τα μέγιστα ώστε να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση η οποία θα είναι πλήρως αποδεκτή από όλες τις πλευρές.

Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα»

Ανδρέας Κουκλινός – Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Ελένη Καντεράκη

Πέτρος Μπενάκης

Γεώργιος Ξηρουχάκης

Αθηνά Ορφανουδάκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Κουκλινός, Χανιά-Δαμάστα,andreas kouklinos, chania-damasta