Ο εφιάλτης κάθε μητέρας – Χάκαραν το baby monitor ενώ κοιμόταν ο γιος της

Η Eden Thomson αρχικά χαμήλωσε τον ήχο στη συσκευή, ενώ ο γιος της ήταν στο κρεβάτι, αλλά στη συνέχεια όταν έλεγξε τη συσκευή Vtech, παρατήρησε ότι το πλάνο δεν ήταν εστιασμένο στο κρεβάτι, αλλά έκανε πανοραμική λήψη του δωματίου.

«Κοίταξα την οθόνη και κινούνταν, σαν να κατέγραφε κυκλικά όλο το δωμάτιο», είπε ο Thomson σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο TikTok.

«Κάποιος εισέβαλε στην ενδοεπικοινωνία

του μωρού μου και κοίταζε τι συνέβαινε στο δωμάτιο», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ότι μόλις μια ώρα νωρίτερα, ήταν και η ίδια στο δωμάτιο και έντυνε τον γιο της ύστερα από το μπάνιο.

«Τον ντύσαμε στο δωμάτιό του και εκείνη τη στιγμή, η οθόνη ήταν επίσης αναμμένη».

Η μητέρα, που αποφάσισε να πετάξει τo baby monitor, προειδοποίησε τους άλλους γονείς για τις συσκευές που χρησιμοποιούν.

«Να είναι επιφυλακτικοί με τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας του μωρού τους, ο καθένας μπορεί να τις χακάρει, είναι πραγματικά τόσο εύκολο για τους χάκερ να το κάνουν αυτό”, είπε. «Είναι πολύ τρομακτικό, οπότε να είστε προσεκτικοί».

@edenthomson__

The video of someone hacking our baby monitor #scary #fyp #trending #babymonitorhack #hacked #momsoftiktok #dadsoftiktok #parents #parentsoftiktok #australia #baby #babymonitor

original sound – Eden Thomson

Η Thomson έδειξε πλάνα που αποτυπώνουν την κάμερα να κάνει πανοραμική λήψη στο δωμάτιο του γιου της, με την ίδια να λέει: “Θεέ μου, κάποιος κινεί την οθόνη, τι κάνω;”

Η συσκευή της Vtech δεν ήταν συνδεδεμένη στο Wi-Fi της, με αποτέλεσμα αρκετοί να αμφισβητούν εάν ήταν δυνατό για κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή.

Ο ιδιοκτήτης της Expert IT Solutions, Paul Schnackenburg, είπε στο news.com.au ότι όχι μόνο ήταν δυνατό, αλλά ήταν και εξαιρετικά συνηθισμένο.

«Επειδή δεν είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi, δεν σημαίνει ότι δεν είναι συνδεδεμένο σε κάτι», είπε ο Schnackenburg.

«Για παράδειγμα, θα μπορούσε να συνδεθεί με Bluetooth, το οποίο σίγουρα μπορεί να χακαριστεί».

Τα δίκτυα που συνδέονται με άλλες συσκευές, όπως κονσόλες παιχνιδιών ή ακόμα και η οθόνη που είναι συνδεδεμένη με την κάμερα στο δωμάτιο του μωρού, ήταν «σίγουρα χακαρισμένα», τόνισε.

Οι βρεφικές οθόνες έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία 10 χρόνια, όμως υπάρχουν ερωτήματα γύρω από την ασφάλειά τους.

«Σχεδόν καμία δεν έχει τα κατάλληλα επίπεδα ασφάλειας», είπε ο Schnackenburg, ενώ αναφέρθηκε σε μια μελέτη που είχε κάνει ο ερευνητής ασφαλείας Troy Hunt το 2019, ο οποίος ανακάλυψε ότι έξυπνα ρολόγια μιας συγκεκριμένης μάρκας για παιδιά θα μπορούσαν εύκολα να παραβιαστούν, και κάποιος επιτήδειος να βρει την τοποθεσία ενός παιδιού και να την αλλάξει, ενώ παράλληλα μπορεί να το ακούει και να του μιλάει.

«Είναι απίστευτα τρομακτικά πράγματα», είπε, καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των έξυπνων συσκευών.

Ο Schnackenburg πρότεινε η Αυστραλία να υιοθετήσει ένα πρωτόκολλο που υιοθετήθηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το οποίο ονομάζεται US Cyber Trust Mark. Σύμφωνα με αυτό, εφαρμόζεται ένα ειδικό αυτοκόλλητο σε συσκευές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και απορρήτου.

enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα