Οι «Ιστορίες της θάλασσας» του Σταύρου Μυριδάκη παρουσιάστηκαν σε κατάμεστη αίθουσα της Σούδας

Ένα λεύκωμα μέσα από το οποίο παρουσιάζεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου, παρουσιάστηκε σήμερα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΓΕΛ Σούδας.

Πρόκειται για τις «Ιστορίες της θάλασσας» του Σταύρου Μυριδάκη. Μια έκδοση που μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τις συνεντεύξεις κατοίκων της Σούδας και των Τσικαλαριών ταξιδεύει τον αναγνώστη στην ιστορία των αρχών του περασμένου αιώνα, μετά την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικράς Ασίας στον τόπο μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυριδάκης στην ομιλία του κατά την παρουσίαση

του βιβλίου: «Οι πρόσφυγες στέριωσαν σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και ας δίδαξαν τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση, υποτάσσοντας το υγρό στοιχείο και καλλιεργώντας την εύφορη γη».

Μάλιστα, ο κ. Μυριδάκης έκανε γνωστό ότι το λεύκωμα θα διατεθεί τιμής ένεκεν στα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Χανίων, στις βιβλιοθήκες και στα μουσεία.

Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Χριστοδουλάκης, ο Εμμανουήλ Κελαϊδής, Πτέραρχος ε.α. – Γενικός Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης, Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ και η Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη, περιφερειακή σύμβουλος Κρήτης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η φιλόλογος Μαρία Βενιανάκη.

Το «παρών» στην αποψινή παρουσίαση έδωσαν πολλοί φορείς και πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιστορίες, Σταύρου Μυριδάκη, Σούδας,istories, stavrou myridaki, soudas