Ομιλία Στ. Κασσελάκη στα Χανιά: “Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας – Δεν είναι η μοίρα μας δεδομένη” (φωτο – βίντεο)

“Δεν πάμε πουθενά, χτίζουμε κίνημα” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης απόψε στην ανοιχτή πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε με χαρακτήρα διάδρασης στην οδό Μουσούρων (Κάτωλας) στα Χανιά κλείνοντας την πρώτη ημέρα περιοδείας του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

“Ειναι

τεράστια χαρά να είμαι στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά.” ειπε ο κ. Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του. Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογενεια στον Σκινέ που ανηκε στον χωρο της δημοκρατικής παράταξης.

Αρχικά στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τομέα της οικονομίας κάνοντας λόγο για ανάγκη μηδενικού ΦΠΑ 0% στα βασικά αγαθά και αντιμετώπισης μείωσης του φόρου στα καύσιμα. Επιπλέον αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και στην προτεινόμενη κλίμακα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Ο κ. Κασσελακης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέτρεψε: ” Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα ασφαλείας με αφορμή και την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας μεταξύ άλλων οτι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης μίλησε και για τις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία λεγοντας πως κσι εδώ στην Κρήτη υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομοφυλο γάμο σε αυτό το επίπεδο και τόνισε:

“Για τα γονίδιά μου δε θα απολογηθώ ποτέ κσι δεν πρόκειται να απολογηθεί ποτέ η Κρήτη που έχει πολεμήσει τον φασισμό. Δε θα αφήσουμε τον φασισμό να γίνει καρκίνωμα”.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι στα Χανιά που θα διεκδικήσουν μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε οτι η επίσκεψή του στο νησί εγκαινιάζει ουσιαστικά μια σειρά περιοδειών που θα πραγματοποιήσει ανά την Ελλάδα οδεύοντας προς τις ευρωεκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομιλία Στ, Κασσελάκη, Χανιά, “Πάμε,omilia st, kasselaki, chania, “pame