Οσπριάδα (παλικάρια) Κρήτης με φρυγανισμένο ψωμί, ξύγαλο και αυγό

ΥΛΙΚΑ½ κιλό οσπριάδα (φακές, φασόλια, ρεβίθια)½ κούπα ελαιόλαδο2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος4 αυγά4 φέτες ψωμί χωριάτικοΧυμός 1 λεμονιούΑλάτι, πιπέρι1 κ.σ. ξίδι4 κ.σ. ξύγαλο½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένηΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε την οσπριάδα σε άφθονο νερό για 80 λεπτά, σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, χυμό λεμονιού, ξίδι, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.Φρυγανίζουμε το ψωμί, τηγανίζουμε τα αυγά.Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο την οσπριάδα επάνω το ξύγαλο, δίπλα το ψωμί και επάνω το αυγό.Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οσπριάδα, Κρήτης,ospriada, kritis