Ούτε τα κάγκελα δεν τον σταμάτησαν! Ο γνωστός λυράρης Γιώργος Στρατάκης βγάζει νέο άλμπουμ μέσα από τη φυλακή

Ο Γιώργος Στρατάκης, Κρητικός μουσικός και τραγουδιστής, εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Αγυιάς, στα Χανιά. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να διακόψει την επαφή του με τη μουσική.

Μέσα από τα κάγκελα του σωφρονιστικού ιδρύματος, ο γνωστός λυράρης δημιουργεί ένα άλμπουμ με 7 βιωματικά αλληγορικά τραγούδια σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του ίδιου.

Η συγκεκριμένη μουσική παραγωγή ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα

στην Αγιά Χανίων στις 27 Ιουλίου 2023, έπειτα από τις σχετικές εγκρίσεις τόσο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο διαθεματικού σχεδίου δράσης συγκεκριμένου project.

Την ευθύνη της ενορχήστρωσης κατά την αυθημερόν 6ωρη ηχογράφηση στις 27 Ιουλίου 2023 ανέλαβε ο Νίκος Στρατάκης.

Όλα τα έσοδα από τις διαδικτυακές πωλήσεις αλλά και από τις πωλήσεις του φυσικού αρχείου (cd, βινύλιο) θα διατεθούν στον σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» (www.onisimos.gr, τηλ. 21 03622017 & 210 3645305) και στην ιεραποστολική αδελφότητα «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» (https://diakonia-filakon.gr/, τηλ. 23920 22252).

Αμφότεροι αυτοί οι σύλλογοι μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος βοηθούν έμπρακτα τις κοινωνικές υπηρεσίες όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια, που με τη σειρά τους βοηθούν όσο μπορούν τους άπορους κρατουμένους για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Τα τραγούδια του άλμπουμ:

1. O ΚΑΝΕΛΛΟΣ
2. ΜΠΙΡΙΜΠΑ
3. Η ΜΑΝΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΟΣ
4. ΠΑΓΙΟ
5. ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
6. ΙΣΟΒΙΑ ΑΓΑΠΗ
7. ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΣΤΕΡΝΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ούτε, Γιώργος Στρατάκης,oute, giorgos stratakis