“Πάνω από 500 τροχαία στα Χανιά το καλοκαίρι, χάσαμε 12 συνανθρώπους μας” – Μάστιγα τα τροχαία, ζητούμενο η απόκτηση παιδείας στους δρόμους (φωτο-βιντεο)

Στο πλαίσιο της έναρξης της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ενημερωτική εκδήλωση

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το προσωπικό και η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων και φορείς αλλά και πολίτες της πόλης μας έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον, καθώς, δυστυχώς για την Κρήτη αλλά και για

τα Χανιά, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν “μάστιγα”.

Το σημαντικότερο ωστόσο όλων είναι ότι οι δράσεις της Εβδομάδας είναι ανοιχτές στο κοινό και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Περίπου 1000 παιδιά θα έρχονται καθημερινά στο Μίκης Θεοδωράκης για να βλέπουν βιωματικά παιχνίδια και να μαθαίνουν τον Κ.Ο.Κ. Στα μεγαλύτερα παιδιά θα γίνεται εντός της αίθουσας μια ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη από τροχαία ατυχήματα”, επεσήμανε η κ. Μάρθα Κίτσιου διοικητής της τροχαίας Χανίων.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια των τροχαίων τόνισε: “Συνήθως βασικότερη αιτία είναι το αλκοόλ, αλλά και οι ναρκωτικές ουσίες και ο εγωισμός που υπάρχει στον δρόμο”.

Η δήλωση της κ. Κίτσιου

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης και ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Κοντάρος, θύμα και αυτός κάποτε σφοδρού τροχαίου ατυχήματος.

“Μέσα από αυτή την εκδήλωση να περάσουμε μηνύματα στην κοινωνία. Και εγώ πέρασα ένα σοβαρό τροχαίο. Όπως πηγαίνουμε στο σχολείο και αποκτάμε γνώσεις, έτσι και μέσω τέτοιων δράσεων τα παιδιά να αποκτήσουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και να μάθουν πόσο πρέπει να είναι προσεκτικοί στους δρόμους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κονταρός.

Βιωματικά παιχνίδια για τα παιδιά για να μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Κονταρού:

“Η μάστιγα των τροχαίων είναι εντονότερη στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά”, ανέφερε ο κ. Μιλτιάδης Καστανάκης, Διευθυντής Ά Χειρουργικής Νοσοκομείου Χανίων και πρόσθεσε: “τα παιδιά πρέπει να έχουν καλύτερη παιδεία στους δρόμους ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Να σας πω ότι στα Χανιά σε 100 μέρες μες στο καλοκαίρι είχαμε 100 τροχαία, οι περισσότεροι 19-35 ετών. Χάθηκαν μάλιστα 12 άνθρωποι και άλλοι με πολύ σοβαρά τραύματα. Είναι κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωποι ή να αποκτούν αναπηρίες”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καστανάκη:

Οι δράσεις της Εβδομάδας είναι ανοιχτές στο κοινό και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται δε με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων καθώς και με τη στήριξη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Οχήματα με σοβαρές υλικές ζημιές μετά από τροχαία στα Χανιά, έξω από το “Μίκης Θεοδωράκης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Πάνω, 500, Χανιά, ” – Μάστιγα, -βιντεο,“pano, 500, chania, ” – mastiga, -vinteo