Παρέμβαση φοιτητών στο κέντρο των Χανίων για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Πουλούσαν πτυχία» σε προνομιακές τιμές (φωτο)

Χθες Πέμπτη, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση στο κέντρο των Χανίων, ως μια κίνηση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Οι φοιτητές πουλούσαν “πτυχία” σε προνομιακή τιμή από 35.000€ έως 150.000€, και όπως περιγράφουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν «το “Μεγάλο Ιδιωτικό Τερατούργημα” (ΜΙΤ), διοργάνωσε την απονομή των πρώτων πτυχίων του.

Οι σχολές του ΜΙΤ

με τις περισσότερες απονομές ήταν οι “Μηχανικοί Παραγωγής Μπισκότων”, το “Τμήμα Διαφθαρτικης Νομικής”, το “Τμήμα Ιατρικής Πλουσίων” αλλά και το “Τμήμα Εξωτερικής Αρχιτεκτονικής”.

Τα πτυχία των αποφοίτων, θα είναι μια τρομερή ευκαιρία για τους ίδιους, διότι θα καταφέρουν να βρουν δουλειά ώστε να ξεπληρώνουν εφόρου ζωής τα δάνεια που πήραν εξ αρχης για να σπουδάσουν!

Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές θέλουν να διακωμωδήσουν την αγοραπωλησία πτυχίων που θέλει να κάνει νόμο η κυβέρνηση, και να αναδείξουν την αδικία πίσω από αυτό το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να μην ψηφιστεί!»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση, Χανίων, – Πουλούσαν,paremvasi, chanion, – poulousan