Πατατόσουπα με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά1,2 κιλά πατάτες1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΤα φύλλα από 6 κλωναράκια θυμάρι3 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα2 1/2 κ. γλ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη200 γρ. ξινή κρέμα, συν επιπλέον για το σερβίρισμαΕκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόψτε τις πατάτες σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα πυρέξ μαζί με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λάδι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

και να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Αφαιρέστε από το φούρνο και πιέστε τις σκελίδες σκόρδου στο ταψί. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τη σκόνη ζωμού και 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) βραστό νερό. Προσθέστε την ξινή κρέμα, ανακατέψτε να ενωθούν και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

Βήμα 3

Αφαιρέστε 8 μισές πατάτες από το σκεύος για να τις χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε το υπόλοιπο μείγμα σε λεία υφή (προσθέτοντας λίγο επιπλέον βραστό νερό αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα).

Βήμα 4

Αλατοπιπερώστε και μοιράστε σε μπολ. Προσθέστε επιπλέον ξινή κρέμα, τις ψητές πατάτες που κρατήσατε, επιπλέον φρέσκο κρεμμυδάκι και επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρετε.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα