Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

Υλικά

600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/8 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
Για γαρνιτούρα: 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό, το φύλλο δάφνης και λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζετε

για 20- 25 λεπτά, αφαιρώντας τυχόν αφρό, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βήμα 3
Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε την μέχρι να γίνει λεία.
Βήμα 5
Τοποθετήστε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
Βήμα 6
Ξαναζεστάνετε ελαφρώς, αλλά μην βράσετε. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και θρυμματίστε το μπέικον από πάνω.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατατόσουπα,patatosoupa