Πώς να κάνετε fish & chips στο σπίτι

Υλικά750 γρ. φιλέτα λευκού ψαριού, κομμένα σε μακριές λωρίδες1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1/4 κ. γλ. πάπρικα1/2 κ. γλ. αλάτι1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 φλ. τσαγιού κρύα μπύρα lightΕκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και ζεστάνετέ το μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Βήμα 2

Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των φιλέτων, κόψτε τα σε λωρίδες με μήκος και πλάτος τουλάχιστον 2,5 εκατοστών. Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε μια χαρτοπετσέτα και στεγνώστε τα. Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια πασπαλίστε

κάθε φιλέτο με λίγο αλεύρι.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τη μπύρα στο μείγμα αλευριού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς παχύρρευστο, λείο μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγη ακόμη μπύρα.

Βήμα 4

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του λαδιού για να βεβαιωθείτε ότι είναι περίπου 180 βαθμούς. Βυθίστε τα έτοιμα φιλέτα στο μείγμα και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι αν χρειάζεται για να βοηθήσετε να καλυφθεί ολόκληρο το φιλέτο. Δουλεύοντας σε μικρές παρτίδες, προσθέτετε προσεκτικά μερικά φιλέτα κάθε φορά στο καυτό λάδι. Τηγανίστε για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και το ψάρι να ψηθεί τέλεια.

Βήμα 5

Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα φιλέτα από το καυτό λάδι και στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας. Αν θέλετε, μπορείτε να διατηρήσετε τα μαγειρεμένα ψάρια ζεστά σε φούρνο 200 βαθμών, ενώ μαγειρεύετε τα υπόλοιπα.

Βήμα 6

Χρησιμοποιήστε την ίδια κατσαρόλα με το καυτό λάδι για να φτιάξετε τηγανητές πατάτες.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα