Πού κινείται η ζήτηση για ταξίδια σε Ελλάδα από Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να αψηφούν τις πιέσεις κόστους διαβίωσης. Η φθινοπωρινή σεζόν για τουρισμό φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ οι κρατήσεις για τον χειμώνα είναι επίσης σε εξαιρετικά επίπεδα.

Υπάρχουν άνοδος στις κρατήσεις για διακοπές το εξάμηνο του Οκτωβρίου καθώς και τις χειμερινές αποδράσεις, τα ταξίδια για σκι και για τις αρχές του 2024.

Περισσότεροι από τέσσερις στους 10 Βρετανούς είναι πιθανό να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι στο εξωτερικό πριν από τα Χριστούγεννα,

σύμφωνα με μελέτη από το τμήμα Atol της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Η Advantage Travel Partnership ανέφερε ότι το 32% όλων των προθεσμιακών κρατήσεων της πρόκειται να αναχωρήσουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, με τις μέσες τιμές κρατήσεων να αυξάνονται κατά 10% από έτος σε έτος.

«Οι πελάτες θέλουν να επωφεληθούν από τον ζεστό καιρό σε όλη τη Μεσόγειο, δήλωσε η Kelly Cookes, επικεφαλής εμπορική διευθύντρια.

Βλέπουμε τη σεζόν να επεκτείνεται σε ορισμένους παραδοσιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος».

Οι προθεσμιακές κρατήσεις της Ski Solutions για αυτόν τον χειμώνα είναι 13% αυξημένες σε σχέση με το 2022, με τον Δεκέμβριο στο +96% έναντι της πρόβλεψης της.

Οι προκαταβολικές κρατήσεις σε Travel Counselors είναι πάνω από 20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και «σημαντικά» πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Όπως είπε ο Jim Eastwood διευθυντής παγκόσμιων πωλήσεων «κοιτάζοντας το χειμώνα, οι πελάτες ρωτούν για τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τον Μαυρίκιο, τα Μπαρμπάντος και τη νοτιοανατολική Ασία. Η προοπτική μας παραμένει αισιόδοξη».

Ο Paul Knapper ιδιοκτήτης της Spiers Travel, δήλωσε ότι οι κρατήσεις φθινοπώρου και χειμώνα στο πρακτορείο του έχουν αυξηθεί 25% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν η εταιρεία είχε ρεκόρ 12 μηνών.

«Η πιο δημοφιλής σεζόν είναι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά περίπου το 25%-30% των κρατήσεων μας είναι για αυτόν τον χειμώνα», αποκάλυψε.

Η Annelene Hutton διευθύνουσα σύμβουλος της Dawson & Sanderson, δήλωσε πώς «η αγορά του φθινοπώρου και του χειμώνα φαίνεται υγιής, με μεγάλη ζήτηση.

Υπάρχει θετική ζήτηση για οικογενειακές διακοπές με το εξάμηνο του Οκτωβρίου που πλησιάζει».

Από την άλλη πλευρά, ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, προειδοποίησε για πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. «Αναμένουμε ότι θα πρέπει να τονώσουμε τη ζήτηση αυτόν τον χειμώνα», τόνισε.

Όμως, ο Johan Lundgren διευθύνων σύμβουλος της easyJet, τόνισε ότι «πρέπει πάντα να τονώνεις τις τιμές τον χειμώνα εκτός των κορυφών. Αυτός ο χειμώνας δεν θα είναι διαφορετικός. Οι ενδείξεις είναι ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή».

Keywords
Τυχαία Θέματα