“Πού παρκάρουν στα Χανιά; Πότε τελειώνει η δημοτική αγορά;” Σοβαρά ερωτήματα προς πάσα κατεύθυνση σε συνάντηση στο ΕΒΕΧ με τη λήξη της τουριστικής περιόδου (φωτο-βιντεο)

Τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν στα Χανιά και με πολιτική βούληση, αποτέλεσε το θέμα συζήτησης της συνάντησης αποτίμησης της θερινής τουριστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε.

Η συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων με των τουρισμό έγινε το απόγευμα στο ΕΒΕΧ, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, στην οποία και συμμετείχαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών δια του προέδρου Γιάννη Παυλάκη, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με τον πρόεδρο Χρήστο Μυλωνάκη

και οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς όπου παρών ήταν ο πρόεδρος Παναγιώτης Κλειδαράς.

Όπως τονίστηκε στην συνάντηση, η φετινή τουριστική σεζόν δεν πήγε το ίδιο καλά με πέρυσι, καθώς, ενώ ήρθαν ίσως και περισσότεροι επισκέπτες δεν διέθεσαν το ίδιο μπάτζετ που διέθεσαν για τις διακοπές τους το 2022, μετά απο δύο χρόνια πανδημίας.

Η συζήτηση εστίασε στα πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα από τον δήμο Χανίων και ευρύτερα από τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο ενός τοπικού και ευρύτερου σχεδιασμού που φαίνεται ότι δεν υπάρχει.

Για παράδειγμα, κάτι που τονίστηκε εντόνως στη συνάντηση ήταν το τεράστιο πρόβλημα του πάρκινγκ στα Χανιά που έγινε πιο έντονο φέτος όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για τους κατοίκους. Επίσης η ανυπαρξία δημόσιων τουαλετών από το σημείο που αφήνουν τα λεωφορεία τους τουρίστες μέχρι το παλιό λιμάνι.

Συν τοις άλλοις, τα πλακόστρωτα στην παλιά πόλη είναι σε κακή κατάσταση και ταλαιπωρούν επισκέπτες και κατοίκους, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών δημοτικής Αγοράς Παναγιώτης Κλειδαράς επεσήμανε την τεράστια καθυστέρηση στο έργο του σπουδαίο μνημείου της πόλης των Χανίων και ότι απαιτείται πολιτική βούληση για να ολοκληρωθεί σε χρόνο σχετικά άμεσο.

Δήλωση του κ. Κλειδαρά

Επισημάνθηκε τέλος, σε επίπεδο ευρύτερου σχεδιασμού, ότι, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, θα μπορούσαν τα Χανιά να έχουν ακόμα περισσότερο τουρισμό, αλλά δυστυχώς, οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το νησί δε βοηθούν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η Νίνα Παπαδουλάκη, Πρόεδρος συλλόγου εμπορικών και τουριστικών καταστημάτων Παλιάς πόλης αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ στην πόλη των Χανίων.

Ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΝΧ Γ. Παυλάκης μίλησε για “μια χρονιά που δεν ήταν των προσδοκιών μας”.

Στα προβλήματα που υπήρξαν φέτος στις μεταφορές τουριστών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων Χρ. Μυλωνάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Πού, Χανιά Πότε, ” Σοβαρά, ΕΒΕΧ,“pou, chania pote, ” sovara, evech