Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στα Χανιά

Με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς, στα Χανιά.

Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο ενετικό λιμάνι, όπου πολίτες έδωσαν το παρών ώστε να ενημερωθούν για τους στόχους και τις βλέψεις του κόμματος αλλά και να συνομιλήσουν και οι ίδιοι με τον κ. Χαρίτση.

Στο πλευρό του προέδρου της Νέας Αριστεράς βρέθηκε ο

πρώην βουλευτής Χανίων, Γιώργος Σταθάκης αλλά και η δημοτική σύμβουλος Χανίων, Ζωή Γεωργούλα.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, μέσα από δηλώσεις του, σχολίασε τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει το νεοϊδρυθέν κόμμα, ενώ παράλληλα στάθηκε και στην πρώτη εκλογική μάχη που θα δώσει, στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «η Νέα Αριστερά, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη πορεία εξωστρέφειας, συνάντησης και συζήτησης με τους συμπολίτες μας, για τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε, μέσα από μία αριστερή και προοδευτική σκοπιά. Έχουμε στόχο να ριζώσουμε στην ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας την ανάγκη των προοδευτικών πολιτών για μία διαφορετική και προοδευτική πρόταση, για το μέλλον της χώρας. Δε μπορεί το μέλλον την Ελληνικής κοινωνίας να είναι ο μονόδρομος που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση της δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Νέα Αριστερά, εκφράζει την σοβαρή, τεκμηριωμένη, αξιόπιστη και μαχητική αριστερά και μπορεί να χαράξει το δικό της δρόμο, ο οποίος αφορά τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ασφυκτιούν στη σημερινή ζοφερή κατάσταση.

Για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ στα Χανιά, μετά από μία γεμάτη μέρα με επαφές, συσκέψεις και φορείς της περιοχής. Τώρα, στην ανοιχτή συνέλευσή μας θα μιλήσουμε ανοιχτά, συντροφικά με τους πολίτες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του νέου κόμματος δήλωσε πως «οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δε μας χαροποιούν αλλά δε μας εκπλήσσουν κιόλας. Τα φαινόμενα του εκφυλισμού είχαν φανεί εδώ και πολύ καιρό. Αυτό που αφορά την ελληνική κοινωνία είναι να καλυφθεί το τεράστιο πολιτικό κενό που δημιουργείται στον χώρο της αριστεράς, στον χώρο των προοδευτικών πολιτικών που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Αυτό το κενό εμείς θέλουμε να καλύψουμε. Η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία πράξη ευθύνης και ελπίδας και αυτό αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις».

Ακόμη, ο πρόεδος της Νέας Αριστεράς στάθηκε στις Ευρωεκλογές, καθώς πρόκειται για την πρώτη πολιτική αναμέτρηση στην οποία θα συμμετάσχει η Νέα Αριστερά. Όπως ο ίδιος είπε «είναι μία κρίσιμη εκλογική μάχη και για τη χώρα μας συνολικά, καθώς πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι κρίσιμη μάχη και για την Ευρώνη, μιας και βλέπουμε την ακροδεξιά να επελαύνει σε όλη την Ευρώπη, αλλά είναι μία κρίσιμη μάχη και για τη Νέα Αριστερά, καθώς θα είναι η πρώτη εκλογική μας καταγραφή. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου μας, το οποίο φιλοδοξούμε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Δεν θα είναι μία απλή καταγραφή πολιτικών στελεχών που απλώς αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλουμε να εκφράζει τη νέα κοινωνική δυναμική που διαμορφώνεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Θέλουμε υποψήφιους από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ώστε ο κάθε ένας να αναδείξει τα προβλήματα της κάθε περιοχής».

Πρωτύτερα, ο κ. Χαρίτσης βρέθηκε στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον γενικό Διευθυντή, Κώστα Πατεράκη αλλά και με εργαζόμενους της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο των Χανίων αλλά και συνάντηση με συνεταιρισμούς βιοκαλλιεργητών στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πραγματοποιήθηκε, Νέας Αριστεράς, Χανιά,pragmatopoiithike, neas aristeras, chania