Πρωταπριλιά με Aφρικανική σκόνη και θερμοκρασία στους 31 βαθμούς Κελσίου – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα

Αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα και σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης κάνει την εμφάνισή του και σε συνδυασμό με τους νοτιάδες το θερμόμετρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και αύριο στην Κρήτη με το θερμόμετρο να αναμένεται να αγγίξει και πάλι τους 30 βαθμούς.

Το νέο κύμα θα επηρεάσει την χώρα για τα επόμενα δυο 24ωρα.

Τον αλλόκοτο Μάρτιο, ακολουθεί ένας περίεργος Απρίλιος με αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες που θυμίζουν περισσότερο Ιούνιο.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζει χάρτη με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή, αναφέροντας ότι:

«ΔΕΥΤΕΡΑ : Στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ: Μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου».

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ #ΕΜΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ : Στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
ΤΡΙΤΗ: Μικρή πτώση στα… pic.twitter.com/SvXxq0i4Ig

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) March 31, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωταπριλιά, Aφρικανική, Κελσίου – Πότε,protaprilia, Afrikaniki, kelsiou – pote