Ψηφίστηκε “κατά πλειοψηφία” το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χανίων

“Τα Τεχνικά Έργα τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί”, ανέφερε ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χανίων Γιώργος Ευθυμίου, σε απάντηση στον Χαράλαμπο Λουτσέτη ότι δεν εκτελούνται έργα στον βαθμό που θα έπρεπε στον δήμο.

“Πολλές από τις μελέτες δεν φαίνεται να έχουν απορρόφηση καθώς γίνονται σε στάδια”, επεσήμανε ο κ. Ευθυμίου.

Τονίστηκε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα αναφέρονται όλα τα υπό εξέλιξη έργα ή έργα που είναι σχεδόν έτοιμα και προς ολοκλήρωση.

Oι συγχωνεύσεις Νομικών προσώπων που προέκυψαν καθυστέρησαν αρκετά τη

διαδικασία σύνταξης του προϋπολογισμού και μάλιστα έγιναν στην πορεία του χρόνου τρεις αλλαγές στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς τον δήμο, όσο πιο παλιές, τόσο πιο δύσκολο να εισπραχθούν αλλά δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό του δήμου και στον ισολογισμό του δήμου έχει υπάρξει πρόβλεψη για μη είσπραξη αυτών των οφειλών. “Είναι η κληρονομιά που άφησαν οι πρώην περιαστικοί δήμοι”, επεσήμανε ο Τάσος Αλόγλου αντιδήμαρχος Οικονομικών.

“Η τεχνική υπηρεσία κάνει έργα, αλλά καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών; Λείπούν παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, δεν υπάρχει ποιοτικός χώρος για τους Χανιώτες. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από το διοίκηση για να αναδείξει τα προβλήματα”, επεσήμανε ο Χαράλαμπος Λουτσέτης.

Ο πίνακας του τεχνικού προγράμματος του έτους 2024

1.-Τεχνικό-Πρόγραμμα-2024-1Λήψη

Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού η παράταξη της ΛΑΣΥ Χανίων καταψήφισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψηφίστηκε “κατά ”, Τεχνικό, Χανίων,psifistike “kata ”, techniko, chanion