Ριζότο με σάλτσα ντομάτας

Υλικά2 κ. σ. ελαιόλαδο1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες2 φλ. τσαγιού ρύζι arborio8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών700 γρ. σάλτσα ντομάτας1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη1/2 κ. γλ. αλάτι1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι15 φύλλα βασιλικού1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένηΠροαιρετική γαρνιτούρα: ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς σοταρισμένα, μπουράταΕκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και διατηρήστε τον ζεστό.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε1 λευκό κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της

σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το ρύζι και σοτάρετε 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

Βήμα 4

Μαγειρέψτε το ριζότο σε ήπια φωτιά μέχρι να γίνει al dente (15 έως 20 λεπτά). Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτά διαστήματα.

Βήμα 5

Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά, αφού απορροφηθεί ο προηγούμενος ζωμός.

Βήμα 6

Όταν το ρύζι είναι al dente, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγο ελαιόλαδο και 15 φύλλα βασιλικού.

Βήμα 7

Ανακατέψτε με τη φωτιά κλειστή για 2 λεπτά.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ριζότο,rizoto