Σαλάτα με γαρίδες στη σχάρα

Υλικά250 γρ. γαρίδες (25- 30 τεμάχια), καθαρισμένες1 κ. σ. ελαιόλαδο1 κ. γλ. σκόνη τσίλι1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη1/2 κ. γλ. αλάτι1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι2 κεφάλια μαρούλι, ψιλοκομμένα1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες120 γρ. τυρί cottageΓια τη βινεγκρέτ με κόλιανδρο: Χυμό από 1 λάιμ, 2 κ. σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1 κ. σ. ζάχαρη, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο, ανάλογα με τη γεύσηΕκτέλεσηΠροθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι
συνδυάστε το χυμό λάιμ, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Κλείστε και ανακινήστε καλά για να ενωθούν όλα τα συστατικά. Αφήστε το στην άκρη.Η βινεγκρέτ μπορεί να φτιαχτεί εκ των προτέρων και να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν σας έχει περισσέψει ντρέσινγκ, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα.Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις γαρίδες. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε με σκόνη τσίλι, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, σουβλίστε τις γαρίδες, μοιράζοντάς τες σε 4 σουβλάκια. Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα/μπαμπού σουβλάκια, φροντίστε να τα μουλιάσετε καλά για να μην καούν εντελώς στη σχάρα.Βάλτε τις γαρίδες στη σχάρα και ψήστε για 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Οι γαρίδες είναι έτοιμες όταν είναι ροζ και δεν είναι πλέον ημιδιαφανείς στο κέντρο. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη σχάρα και σερβίρετε τις όσο το δυνατόν συντομότερα.Προσθέστε το μαρούλι σε ένα μεγάλο πιάτο ή μπολ και περιχύστε το με μια ή δύο κουταλιές της σούπας από τη βινεγκρέτ. Τοποθετήστε από πάνω ψιλοκομμένα τις ψητές γαρίδες, το γλυκό καλαμπόκι, αβοκάντο, ντοματίνια, κρεμμυδάκια και το τυρί cottage και απολαύστε.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα