Σε τροχιά πρόωρων εκλογών ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Προς εκλογές οδεύει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τα μέλη του οποίου κλήθηκαν να αποφασίσουν σήμερα πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, Δώρα Κυριακάκη, η επίσπευση της διαδικασίας των εκλογών έχει να κάνει με μια προσπάθεια αντιμετώπισης των έριδων και των εντάσεων που έχουν προκύψει στους κόλπους του συλλόγου μεταξύ των παρατάξεων. Όπως είπε η κα Κυριακάκη, δεν είναι αυτά τα προβλήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, αλλά η καθημερινότητά του και οι υποχρεώσεις

του:

«Ο Σύλλογος πρέπει να προχωρήσει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι σοβαρά, με ασφαλιστικές, οικονομικές, φορολογικές υποχρεώσεις. Δεν πρέπει να είμαστε στάσιμοι. Επίσης, δεν εκφράζουν όλες αυτές οι έριδες τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων. Πρέπει να προχωρήσουμε και να επιλέξει ο κόσμος. Ο Σύλλογος δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε με φασαρίες, ούτε με ίντριγκες και έριδες. Δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτές τις τακτικές οπότε προχωράμε και κάνουμε πιο γρήγορα τις εκλογές γιατί θέλουμε να λειτουργήσει ο Σύλλογος για την καθημερινότητά του. Δεν είναι αυτά τα προβλήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο των Χανίων» είπε η κα Κυριακάκη συμπληρώνοντας ότι η νέα εκλογική διαδικασία θα αποτελέσει και έναν τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος της πλειοψηφίας.

Η απόφαση διενέργειας πρόωρων εκλογών μεταθέτουν χρονικά την εκλογική διαδικασία περίπου 3 μήνες νωρίτερα. Αντί να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο θα γίνουν τον Ιούνιο.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση έγινε παράλληλα και διοικητικός και οικονομικός απολογισμός με την πρόεδρο του ΕΣΧ να υποστηρίζει ότι έχει θετικό πρόσημο και ότι σαν διοίκηση καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, Νίκος Βουρλάκης, διατηρώντας τη γραμμή της έντονης κριτικής που ασκεί εδώ και καιρό, αναφέρθηκε στην πάρα πολύ δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε, εποχή για τους μικροεμπόρους, κάνοντας λόγο για στοχοποίησή τους από την κυβέρνηση και στη συνέχεια υποστήριξε ότι το προεδρείο του ΕΣΧ δεν έχει κάνει τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος:

«Στηρίζεται σε μια πλαστή πλειοψηφία που αντικαταστατικά δεν μπορεί να συνεχίσει. Πρέπει να επανέλθει η καταστατική λειτουργία του συλλόγου. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τις πρόωρες εκλογές. Δε γίνεται όμως, να έχεις πλαστή πλειοψηφία και να λες πάω για πρόωρες εκλογές. Θα πρέπει να λειτουργήσει το διοικητικό συμβούλιο όπως λέει το καταστατικό και ο συνδικαλιστικός νόμος και μετά ας προκηρύξει την άλλη μέρα εκλογές. Αυτό που προωθεί το προεδρείο δείχνει κιόλας την αγωνία και τον φόβο του ότι δεν είναι σύννομο. Έτσι κι αλλιώς οι εκλογές τον Σεπτέμβριο θα ήταν, αλλά η λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου είναι αυτή που τους τρομάζει και τους φοβίζει», ισχυρίστηκε ο κ. Βουρλάκης.

Τ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμπορικός Σύλλογος Χανίων,eborikos syllogos chanion