Σούπα αποτοξίνωσης με μπρόκολο και σπανάκι

Υλικά1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κομμένη σε κύβους4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνηΑλάτι και πιπέρι κατά βούληση2 κ. γλ. λάδιΧυμό από 1 λεμόνιΕκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την πατάτα

και το σπανάκι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βήμα 3

Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να βυθίζονται όλα τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.

Βήμα 4

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Βήμα 5

Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, χτυπήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα κανονικό μπλέντερ.

Βήμα 6

Προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι στη σούπα. και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 7

Στύψτε το χυμό λεμονιού για μια φρέσκια γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 8

Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 9

Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόλιανδρο.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σούπα,soupa