Σπουδαία Συναυλία Μουσικού Συνόλου Πνευστών Οργάνων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Θα συμμετέχουν δύο γνωστά ορχηστρικά σύνολα των Μουσικών Σχολών ¨Χάρης Σαρρής¨ από το Ηράκλειο, τα οποία έχουν καταξιωθεί πλέον στο νησί μας μέσα από τις εμφανίσεις τους, το Sax Ensemble και η Μπαντίνα. Θα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στα Χανιά με ένα πολύ ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό ρεπερτόριο, σε συνδιοργάνωση του Βενιζέλειου Ωδείου και των Μουσικών Σχολών ¨Χάρης Σαρρής¨.                                                                      

Η μοναδικότητα του Sax Ensemble  ευθύνεται στο γεγονός ότι αποτελείται από όλα τα είδη του οργάνου, δηλαδή το σοπράνο, το άλτο, το τενόρο και το βαρύτονο.  Στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται αρκετοί σύγχρονοι συνθέτες, ενώ έχει εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου κ.α. Για φέτος είναι προσκεκλημένο σύνολο στο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα διεξαχθεί στη Λάρισα τον Απρίλιο. Υπεύθυνη του συνόλου είναι η καθηγήτρια σαξοφώνου και μέλος των Blue7 Εnsemble, Εύα Λασηθιωτάκη.

Η Μπαντίνα δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια σαν μία φυσική εξέλιξη της εκπαιδευτικής προσπάθειας στα τμήματα πνευστών οργάνων. Σήμερα αριθμεί 30 μέλη από διάφορες ομάδες οργάνων όπως οι τρομπέτες, τα τρομπόνια, τα κόρνα, τα ευφώνια, τα φλάουτα, τα σαξόφωνα, τα κλαρινέτα, το ηλεκτρικό μπάσο, και τα ντραμς. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνει κλασικά έργα, κινηματογραφική μουσική, tango, disco, ερμηνεύοντας συνθέτες όπως οι Dvorak, Shostakovich, Piazzolla, Michael Jackson κα. Υπεύθυνος της ορχήστρας είναι ο καθηγητής τρομπονιού και μέλος των Blue7 Εnsemble, Μανώλης Σφακιανάκης. Μέχρι σήμερα η Μπαντίνα έχει εμφανιστεί στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργανώνεται στο Ρέθυμνο, στο Πειραματικό θέατρο και στην αίθουσα Μαρίας και Ανδρέα Καλοκαιρινού στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου, στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Eco Voice, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στη Λότζια στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Ηλιαχτίδα” και στο “Φεστιβάλ Κρήτης” που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.

0_20240320_175009Λήψη
Keywords
Τυχαία Θέματα