Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης οι «Πειρατές της Γραμβούσας» (βίντεο)

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη με προβολές 250 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online.

Μεταξύ των ντοκιμαντέρ που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι και το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Μπαμπαδήμα «Οι Πειρατές της Γραμβούσας» σε παραγωγή Cosmote TV και εκτέλεση παραγωγής της Χανιώτικης Indigoview.

Όπως φαίνεται και από

τον τίτλο, θέμα του ντοκιμαντέρ είναι το κάστρο της Γραμβούσας, στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης, το οποίο λειτούργησε ως ορμητήριο αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα και ως άντρο πειρατών.

Η συναρπαστική του ιστορία με κεντρικό αφηγητή τον ηθοποιό Δημήτρη Γκοτσόπουλο, εμπλέκει πειρατές, διάσημες μορφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής και στρατιωτικής ζωής, καθώς και πλήθος οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:

«Γραμβούσα. Προπύργιο κατακτητών, άντρο πειρατών ή ορμητήριο επαναστατών. Πώς γίνεται μια μικρή, άγονη βραχονησίδα να κρύβει τόσα μυστικά;

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος γίνεται ξεναγός μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης με φόντο το Αιγαίο, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και οι ρόλοι αλλάζουν διαρκώς. Όπως σε κάθε καλή ιστορία.»

Δείτε το τρέιλερ

Link online προβολής διαθέσιμο έως 22/3: https://online.filmfestival.gr/…/oi-peirates-tes…/

Σκηνοθεσία: Δήμητρα ΜπαμπαδήμαΣενάριο: Μαρίλια Σταυρίδου, Δήμητρα Μπαμπαδήμα, Αγγελική ΚαραχάλιουΔιεύθυνση φωτογραφίας: Χάρης ΝτουκάκηςΜοντάζ: Παναγιώτης ΑγγελόπουλοςΉχος: Σπύρος ΡουμελιώτηςΜουσική: Ερμής ΓεραγίδηςΠαραγωγή: COSMOTE TVΠαραγωγοί: Φαίη ΤσιτσιπήΑφήγηση: Δημήτρης ΓκοτσόπουλοςΧρώμα: ΈγχρωμοΧώρα Παραγωγής: ΕλλάδαΈτος Παραγωγής: 2024Διάρκεια: 78′

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα