Στο πλευρό Κούρδου που καταδικάστηκε ως διακινητής μεταναστών, στέκονται συλλογικότητες των Χανίων – Υποστηρίζουν ότι ήταν πρόσφυγας και όχι διακινητής

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον 36χρονο Κούρδο Μεχμέτ Τσελίκ πραγματοποίησαν συλλογικότητες των Χανίων έξω από τα δικαστήρια Χανίων. Ο 36χρονος είναι ένας εκ των τριών καταδικασθέντων για διακίνηση μεταναστών τον Σεπτέμβριο του 2021. Στις 24/9 είχε εντοπιστεί ακυβέρνητο ένας σκάφος στα ανοιχτά νότια της Κρήτης με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι 149 μετανάστες που επέβαιναν και δυστυχώς μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Στις 24-9-2021 ακυβέρνητo σκάφος με 149 πρόσφυγες κινδύνευσε στη θάλασσα και οι άνθρωποι περισυνελέγησαν

από διερχόμενο φορτηγό πλοίο για να οδηγηθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν έφτασαν όλες-οι στη στεριά, καθώς μια προσφύγισσα έχασε τη ζωή της.

Πρωτοδικα το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 155 ετών στον κάθε κατηγορούμενο.

Όπως υποστηρίζουν ο Κουρδος δεν είναι διακινητής αλλά για πρόσφυγας, ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρουν, το 2006 είχε χάσει την αδερφή, τον αδερφό και τον κουνιάδο του από ένοπλους των τουρκικών αρχών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εκανε λόγο στη δικαστική αιθουσα για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου, καυως το σκάφος εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα και είχε προορισμό την Ιταλία. Το δικαστήριο διέκοψε μέχρι τις 13.00 γυα να εξετάσει το αίτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κούρδου, Χανίων – Υποστηρίζουν,kourdou, chanion – ypostirizoun