Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή

Κατά τη συνάντηση, ο Χρήστος Λεοντής αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Δήμαρχο Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι έχει παρακολουθήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του αναφορικά με ζητήματα πολιτισμού. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος επιθυμεί να υποστηρίξει το ΠΣΚΗ με κάθε τρόπο, δεδομένου ότι αποτελεί ένα κόσμημα για το Ηράκλειο και την Κρήτη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση

στην χώρα μας υστερεί σε σχέση με την Ε.Ε. σε δομές πολιτισμού, ενώ στο Ηράκλειο την τελευταία 5ετία έχει δημιουργηθεί ένα κοινό που αγκαλιάζει τις δράσεις του ΠΣΚΗ. Ένα απαιτητικό κοινό, όπως τόνισε, που αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά και ενισχύει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα του πολιτισμού, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Συζήτησαν επίσης για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου, την Φιλαρμονική, την υπό δημιουργία Δημοτική Χορωδία, ενώ με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός προσέφερε στον Χρήστο Λεοντή ως δώρο την έκδοση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ηράκλειο – Μια πόλη, πολλές ιστορίες».

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Κώστας Βαρβεράκης και Μάρα Παναγιωτάκη αντίστοιχα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης και ο Καλλιτεχνικός Συντονιστής Γιάννης Πρωτόπαππας.

Αφορμή για την συνάντηση ήταν η συναυλία – αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με το έργο «Φυλάττειν Θερμοπύλας». Μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/3, στις 21:00, με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Πρωτόπαπα, την Νεανική και Μικτή Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου, την Μικτή Χορωδία του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη και το Φωνητικό Σύνολο «Apollo Voice Ensemble» του Μουσικού Συλλόγου Απόλλων υπό τη διεύθυνση του Μάνου Παναγιωτάκη, με σολίστ τη Μυρτώ Bocolini και τον Χριστόφορο Σταμπόγλη και αφηγητή τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27/2.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, Χρήστο Λεοντή,synantisi, dimarchou alexi kalokairinou, christo leonti