Συνέχεια διακρίσεων για τον καταξιωμένο coffee consultant Άγγελο Κοτσιφάκη

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο έμπειρος coffee consultant Άγγελος Κοτσιφάκης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση. Η συνεχή τριβή και ενασχόληση με το αντικείμενο έφερε τη διάκριση αυτή σε μια κατηγορία καφέ όπου ο ανταγωνισμός και η έρευνα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Στο ενεργητικό του έχει ήδη μια νίκη σε παγκρήτιο επίπεδο στο πρωτάθλημα brewers cup αλλά είναι και finalist στο

brewers cup 2023. Παράλληλα, συνεχίζει την πορεία του με συμμετοχές και νίκες στα πρωταθλήματα καφέ, αφού για δεύτερη συνεχόμενη φορά είναι ο νικητής του διαγωνισμού Brewers Cup και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μέχρι τον παγκόσιο διαγωνισμό καφέ.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καφέ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον SCA Greece, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και ο περιφερειακός διαγωνισμός σε επίπεδο Κρήτης, συγκεντρώνοντας συμμετέχοντες απ’ όλο το νησί.

Φιλόδοξοι και ταλαντούχοι barista διαγωνίστηκαν με σκοπό να επιδείξουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές τους, για το καλύτερο φλυτζάνι καφέ.

O φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σαββατο 21 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, κάτω από άριστες συνθήκες και το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ανταγωνιστικό.

Νικητής στην κατηγορία Brewers Cup, μια από τις πλέον ανταγωνιστικές και δημοφιλείς για το κοινό κατηγορίες, αναδείχθηκε ο διακεκριμένος Χανιώτης coffee consultant, Άγγελος Κοτσιφάκης. Στη συγκεκριμένη κατηγορία διαγωνίστηκε μαζί με άλλους 5 ειδικούς του καφέ φίλτρου.

Μετά από μεγάλη έρευνα πάνω στον καφέ, στα στάδια του πράσινου καρπού αλλά και του ψησίματος, ο Άγγελος Κοτσιφάκης, ολοκλήρωσε ένα πραγματικά αψεγάδιαστο πρόγραμμα διάρκειας 8 λεπτών, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η διάκριση αυτή, του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο μεγάλο τελικό της Horeca, τον ερχόμενο Φεβρουάριο 2024, όπου και θα διαγωνιστεί για τον πανελλήνιο τίτλο. Αν καταφέρει να κερδίσει και σε αυτό το διαγωνισμό, θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό καφέ που θα πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέχεια, Άγγελο Κοτσιφάκη,synecheia, angelo kotsifaki