Συνελήφθησαν δυο άντρες ως οι διακινητές των 72 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Στην σύλληψη δυο φερόμενων ως διακινητών των 72 μεταναστών που εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν το πρωί του Σαββάτου στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Πρόκειται για δυο νεαρούς, έναν 30χρονο και ένα 18χρονο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ.  “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187

παρ. 2 Π.Κ. “Σύσταση συμμορίας”.

Το ξύλινο σκάφος εκκίνησε από ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους τα χρηματικά ποσά των 2.000 έως 4.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Το σκάφος που μετέφερε τους 72 μετανάστες εντοπίστηκε νωρίς χθες το πρωί, ακυβέρνητο, στη θαλάσσια περιοχή 46 ν.μ. νότια της Κρήτης και αμέσως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στήθηκε επιχείρηση και περισυνελέχθηκαν εβδομήντα δύο αλλοδαποί (58 άνδρες και 14 ανήλικοι) από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέπλευσε στον όρμο των Καλών Λιμένων.

Με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η ασφαλής αποβίβαση των 72 ατόμων. Οι μετανάστες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσσαράς και τη συνδρομή του Δήμου Φαιστού.

Η μία μετά την άλλη οι διασώσεις μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Τρία καράβι με μετανάστες μέσα σε μια μέρα

Μέσα σε ένα 24ωρα έφτασαν σε ακτές της Κρήτης τρεις «καραβιές» μεταναστών. Συγκεκριμένα μετά τον εντοπισμό το πρωί 72 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου ακολούθησε ο εντοπισμός το απόγευμα 34 μεταναστών που είχαν αποβιβαστεί στην παραλία του Ίλιγγα στα Σφακιά. Αμέσως επιληφθηκε το Λιμεναρχειο, τους παρασχεθηκε βοηθεια και στη συνέχεια διοργανώθηκε η μεταφορά τους στα Χανιά.

Ωστόσο αργά χθες το βράδυ εντοπίστηκε ακόμα και άλλο σκάφος ανοιχτά του Ηρακλείου που μετέφερε 63 μετανάστες αυτή τη φορά.

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ οι μετανάστες περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και οι 63 στον Κόκκινο Πύργο Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα