Τα κορυφαία αξιοθέατα με τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως | Η θέση της Ακρόπολης

Τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά της η VisitedApp. Από ελληνικής πλευράς η Ακρόπολη πλασαρίστηκε στην 11η θέση στη συνολική 25άδα των κορυφαίων οροσήμων.

Όπως αναφέρεται οι λάτρεις της ιστορίας συρρέουν στην Ακρόπολη για να δουν αρχαία ελληνικά ερείπια όπως ο Παρθενώνας. Η Ακρόπολη δεσπόζει πάνω

από την πόλη της Αθήνας και προσφέρει την πιο εις βάθος ματιά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θεωρείται η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και έχει υπολείμματα κτιρίων από τον 5ο αιώνα π.Χ., όπως ο Παρθενώνας, ο ναός του Ερεχθείου, ο ναός της Αθηνάς Νίκης και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2 εκατ. χρήστες, ρίχνοντας φως στα παγκόσμια ταξιδιωτικά μοτίβα και τη διαρκή δημοτικότητα ορισμένων ορόσημων.

Η αναφορά της VisitedApp επισημαίνει τα κορυφαία 25 θαύματα του κόσμου με τις περισσότερες επισκέψεις, παρουσιάζοντας μια ποικιλία από αξιοθέατα που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναδεικνύονται ως οι πιο αγαπημένοι προορισμοί, με ορόσημα όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Κολοσσαίο και το Empire State Building να προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Αυτή η κυριαρχία υπογραμμίζει την πλούσια πολιτιστική και ιστορική σημασία που έχουν αυτές οι περιοχές στο παγκόσμιο τουριστικό τοπίο.

Η λίστα με τα 25 κορυφαία ορόσημα παγκοσμίως έχει ως εξής :

Πύργος του ΆιφελΚολοσσαίοΒενετίαΣαγράδα Φαμίλα εκκλησίαΕμπάιρ Στέιν ΜπίλντινγκΒασιλική του Αγίου ΠέτρουΜπιγκ ΜπενΑνάκτορο των ΒερσαλλιώνΠύργος της ΠίζαςΓέφυρα Γκόλντεν ΓκέιτΑκρόποληΓκραν ΚάνυονΚωνσταντινούποληΚαταρράκτες του ΝιαγάραΚαθεδρικός ναός της ΚολωνίαςΜεγάλη Πυραμίδα της ΓκίζαςΑτόμιουμΣτόουνχεντζΌπερα του ΣίδνεϊΤσιτσέν ΊτζαΦράγμα ΧούβερΜαρακέςΚανάλι σήραγγαΚανάλια του ΆμστερνταμΣινικό Τείχος της Κίνας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακρόπολης,akropolis