Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με τόνο σε κονσέρβα που έχετε κάνει ποτέ

Υλικά200 γρ. σπαγγέτι1 κ. σ. αλάτι280 γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένο (διατηρήστε το λάδι)2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες2 φιλέτα αντζούγιες, ψιλοκομμένα1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι2 κ. γλ. κάπαρη1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού2 κ. σ. χυμό λεμόνι1/4 κ. γλ. αλάτι1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέριΕκτέλεσηΦέρτε σε βρασμό 3 λίτρα νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente μείον 1 λεπτό. Λίγο πριν τα σουρώστε, βγάλτε περίπου 1 φλιτζάνι νερό
μαγειρέματος ζυμαρικών και, στη συνέχεια, σουρώστε τα ζυμαρικά.Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι που κρατήσατε από τις κονσέρβες τόνου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.Προσθέστε τα ζυμαρικά, την κάπαρη και 1/3 φλιτζανιού από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για 2 λεπτά.Κλείστε τη φωτιά. Προσθέστε τον τόνο, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.
Keywords
Τυχαία Θέματα