Τέλη Κυκλοφορίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση

«Παράθυρο» για ολιγοήμερη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας άφησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 μιλώντας ο υφυπουργός οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «θα

σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μην χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως -γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία- για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν είτε με κωδικούς πρόσβασης είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να εκδώσουν τα ειδοποιητήρια.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, συνολικά περί το 1 δισ. ευρώ, αλλά όσοι «ξεχάσουν» να τα πληρώσουν κινδυνεύουν να τα πληρώσουν διπλά. Επισήμως η προθεσμία για την πληρωμή τους εκπνέει στα τέλη Δεκεμβρίου.

makthes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα