«Θέλουμε να πάρετε στα σοβαρά την παιδεία της πόλης» – Η προσωρινή λύση που εξετάζεται για το Πειραματικό Λύκειο Χανίων

«Θέλουμε να δούμε γραπτώς τις ενέργειες που κάνει ο δήμος προκειμένου να ξέρουμε και εμείς τι θα γίνει με τα παιδιά μας. Θέλουμε να πάρετε στα σοβαρά την παιδεία της πόλης. Είναι από τις ελάχιστες μητροπόλεις της χώρας που δεν έχουν πειραματικό λύκειο. θέλουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Με αυτά τα λόγια οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, ζήτησαν σήμερα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, λύσεις για τα παιδιά που φέτος ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους.

Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει Πειραματικό Λύκειο για

να δεχτεί τα παιδιά που φέτος τελειώνουν το Γυμνάσιο.

Η προς εξέταση προσωρινή λύση

Γονείς των παιδιών, εξέθεσαν στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου το πρόβλημα με τη δημοτική αρχή να αναφέρει ότι δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ωστόσο παρουσιάστηκε από τη δημοτική αρχή η προσωρινή λύση που έχει πέσει στο τραπέζι για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με αυτήν, θα εξεταστεί η προοπτική να λειτουργήσουν προσωρινά οι δυο πρώτες τάξεις του Πειραματικού Λυκείου στο πρώην δημαρχείο Νέας Κυδωνίας, εφόσον εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες από το υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ γίνονται κινήσεις από τη δημοτική αρχή προκειμένου μακροπρόθεσμα να λειτουργήσει Πειραματικό Λύκειο σε αίθουσες προκάτ που θα τοποθετηθούν στην έκταση 20 στρεμάτων που έχει συμφωνηθεί να παραχωρήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης στον δήμο, όμορα του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα