Την 3η θέση κατέκτησε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων «ΣΑΜΑΡΙΑ» στο Διεθνές Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών στη Θεσσαλονίκη!

Το πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται για 17η χρονιά και η Ένωση Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής αποφάσισε τη φετινή χρονιά να το ανοίξει δίνοντας ευκαιρία σε ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τις διπλανές βαλκανικές χώρες να συμμετάσχουν. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ δεν έχασε την ευκαιρία βέβαια να δηλώσει συμμετοχή δίνοντας έτσι τη δυνατότητα

στους νεαρούς παίκτες της ομάδας της να αγωνιστούν σε μία πολύ ισχυρή διοργάνωση. Στους αγώνες συμμετείχαν 38 ομάδες από Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Βουλγαρία. Οι αγώνες κύλισαν σε πάρα πολύ καλό κλίμα, με έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον και μεγάλες μονομαχίες! Εντυπωσιακό της μαχητικότητας που υπήρχε είναι ότι το Σάββατο οι αγώνες ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι και τελείωσαν στις 11:30 το βράδυ με τα παιδιά να αγωνίζονται 8:30’ ώρες συνεχόμενα! Η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας παρά το ότι στη σύνθεσή της αγωνίζονταν παίκτες πολύ μικρότερης ηλικίας κατάφερε να κάνει μία εκπληκτική εμφάνιση κάνοντας πέντε νίκες στους έξι αγώνες και κατακτώντας την τρίτη θέση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα των Σκοπίων “Gambit Aseko” με 11 βαθμούς, αμέσως μετά με 10 βαθμούς ισοβάθμησαν η ομάδα της Φιλιππούπολης “Chess Club Plovdiv” και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ που πήραν αντίστοιχα τη δεύτερη και τρίτη θέση, να τονίσουμε βέβαια ότι η Χανιώτικη ομάδα ήταν και η πρώτη Ελληνική ομάδα στην κατάταξη. Στην 4η θέση και πρώτη της Ένωσης Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής ήταν η ομάδα της Ε.Σ. Καλαμαριάς, 2η η ΕΣ Θεσσαλονίκης (και οι δύο ομάδες είχαν από 9 βαθμούς) και στην τρίτη θέση ήταν η Συκιές – Νεάπολη με 8 βαθμούς που υπερίσχυσε στα κριτήρια ισοβαθμίας της ομάδας των «ΑΕΤΟΙ Κοζάνης».

Με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκαν στην 1η σκακιέρα η Ψαριανού Έλενα. Η Έλενα που ήταν και η αρχηγός της ομάδας κράτησε επάξια με την απόδοσή της τη σκακιέρα αυτή και δείχνει ότι βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία. Στη 2η σκακιέρα ο Διακολουκάς Θεοδόσης πρόσφερε σημαντικούς πόντους στην ομάδα ανεβάζοντας συνεχώς την δυναμικότητά του. Στην 3η σκακιέρα ο 7χρονος Φραγκάκης Γιώργος κατέπληξε κυριολεκτικά! Από τους μικρότερους παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα και έχοντας μία εντυπωσιακή ωριμότητα στο παιχνίδι του έκανε πέντε νίκες στους έξι αγώνες κάτι που του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο στη σκακιέρα του! Στην τέταρτη σκακιέρα (κορίτσι κάτω των 12 ετών) αγωνίστηκε η 10χρονη Όλγα Βολάνη. Η Όλγα έκανε το απόλυτο με έξι νίκες στους έξι αγώνες κερδίζοντας παράλληλα το μετάλλιο καλύτερης απόδοσης στη σκακιέρα της. Ένα κορίτσι που διακρίνεται για τη δουλειά που κάνει καθημερινά ανεβάζοντας πάρα πολύ την απόδοσή της για το χρόνο που ασχολείται!


Παράλληλα με το διασυλλογικό πρωτάθλημα διεξήχθη και ατομικό κάτω των 14 ετών όπου στον 1ο όμιλο αγωνίστηκε ο Μάνος Ψαριανός. Ο Μάνος με 3 βαθμούς ισοβάθμησε στην 3η θέση στην κατηγορία κάτω των 10 ετών.

Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, από οποιαδήποτε επιτυχία σε τέτοιες διοργανώσεις, είναι το δέσιμο των παιδιών στην ομάδα, οι ευχάριστες στιγμές που περνούν δείχνοντας πραγματικά πόσο διασκεδάζουν με τη συμμετοχή τους και η όρεξη που δημιουργείται στη συνέχεια για τη μεγαλύτερη ενασχόλησή τους με το σκάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα