Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων απαντάει στην «Ταξίκη Ενότητα»

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων δίνει την απάντηση του στην ανακοίνωση της παράταξης «Ταξική Ενότητα», δηλαδή των μειοψηφικών δυνάμεων του Π.ΑΜ.Ε – ΚΚΕ για τις κατηγορίες τους ότι η Διοίκηση του ΕΚΧ καταψήφισε την πρότασής τους για κήρυξη απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου.

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωσει ενημερώνει για τα τα εξής «καταρχάς, θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους της «Ταξικής Ενότητας» ότι το δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην

χώρα είναι και οφείλει να είναι ακηδεμόνευτο από κομματικές, εργοδοτικές και κυβερνητικές επιρροές. Το γεγονός ότι η παράταξη και το κόμμα από τ’ οποίο προέρχονται οι ίδιοι ανακοίνωσαν, στις κομματικές φυλλάδες, μια ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης, δε σημαίνει ότι εμείς υποχρεούμαστε να αναλάβουμε μία τέτοια δέσμευση, ένα τέτοιο (κομματικό) «καθήκον». Η δική μας η ατζέντα καθορίζεται από τις ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας και όχι από τα πάσης φύσεως καθήκοντα που μας αναθέτουν τρίτοι.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2023, η Διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε) έχει ανακοινώσει μια μεγάλη Γενική – Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία. Την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την αντιμετώπισή της μέσω της ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ και της επαναφοράς του πλαισίου των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ακολούθησε Γενικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε στις 27 Ιανουαρίου 2024, με την παρουσία όλων των Εργατικών Κέντρων και των κλαδικών Ομοσπονδιών της χώρας, το οποίο επικύρωσε την απόφαση του Δ.Σ της Γ.Σ.Ε.Ε. Η απεργία λοιπόν, με αυτό το πολύ συγκεκριμένο αίτημα, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ (και με την ψήφο των δυνάμεων της Δ.Α.Σ – Π.Α.ΜΕ) να πραγματοποιηθεί στις 17 Απρίλη.

Στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα έπρεπε να είναι ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, με μοναδικό αίτημα την αποκάλυψη των ενόχων και την σε βάθος απόδοση δικαιοσύνη, οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ επιχειρούν μία απίστευτη «ιεροσυλία». Βάζουν στο «μπλέντερ» τα πάντα. Το έγκλημα στα Τέμπη, την ακρίβεια, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις αυξήσεις στους μισθούς, την υγεία, την παιδεία, το αγροτικό, τους οικοδόμους και σωρεία άλλων αιτημάτων, λες και πάνε…για ψώνια σε σούπερ μάρκετ.

Εμείς, σεβόμενοι πρωτίστως τη μνήμη των 57 θυμάτων, καθώς και τις οικογένειές τους που δίνουν μία άνιση μάχη απέναντι στο «κουκούλωμα» της υπόθεσης, αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην επιχειρούμενη πολιτική εκμετάλλευση του εγκλήματος στα Τέμπη και αρνούμαστε να γίνουμε οι νεροκουβαλητές της «άλλης» πλευράς της διαχείρισης ενός τόσου σοβαρού ζητήματος.

Εφόσον λοιπόν κόπτονται τόσο πολύ για το ζήτημα των Τεμπών και δεν είναι όψιμο το ενδιαφέρον τους, τους καλούμε να πάψουν ν’ αμαυρώνουν τη μνήμη των νεκρών και να αποσύρουν άμεσα κάθε άλλο αίτημα. Αν πραγματικά νοιάζονται, προτείνουμε να πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα με ένα και μοναδικό αίτημα: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ! Χωρίς συνδικαλιστικά ταρατατζούμ, καπελώματα και φιέστες κομματικές, χωρίς σημαίες κομματικές – παραταξιακές, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ να βρεθεί στον δρόμο, με μπροστάρηδες τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους των αδικοχαμένων ψύχων. Χωρίς ντουντούκες και άναρθρες κραυγές. Η σιωπή μας να τρυπήσει τα τύμπανα των αυτιών των υπευθύνων!

Όσο οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα λειτουργούν οπορτουνιστικά, επιβεβαιώνοντας τον ιστορικό τους ρόλο, εμείς θα προτάσσουμε τη φωνή της λογικής, της ευθύνης και της αξιοπρέπειας. Αυτό το ρόλο μας έχουν αναθέσει οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι.

Στις 17 Απρίλη  απεργούμε όλοι με κεντρικό σύνθημα: Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

ΕΜΕΙΣ  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την χανιώτικη κοινωνία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30΄ μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων σε μία σεμνή τελετή για να μην ξεχάσουμε, να τιμήσουμε τους νεκρούς των Τεμπών και να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»

Keywords
ΚΚΕ, απεργια, σημαίνει, ελλαδα, συγκεκριμένο, μπλέντερ, σωρεία, μνήμη, όψιμο, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 7 απριλιου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, κοινωνια, ημερομήνια, μνήμη, σημαιες, υγεια, ωρα, αποκαλυψη, ατζεντα, γεγονος, γονεις, διοικηση, δικη, εκμεταλλευση, επρεπε, ιδια, η δικη, ιστορικο, κομμα, παντα, όψιμο, ρολο, συγκεκριμένο, σουπερ μαρκετ, σιωπη, σουπερ, σωρεία, τεμπη, τυμπανα, φωνη, ψωνια, χωρα, σημαίνει
Τυχαία Θέματα