Το πιο άσχημο συντριβάνι βρίσκεται στη Βιέννη και κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ (φωτο, βιντεο)

Το νεότερο δημιούργημα της Βιέννης που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, ένα συντριβάνι που στοίχισε κοντά στα 2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επικριτές έχουν χλευάσει το συντριβάνι, υπονοώντας ότι φαίνεται να έχει κατασκευαστεί από τα χέρια ενός πεντάχρονου.

Η κατασκευή αυτού του σιντριβανιού είχε ως στόχο να τιμήσει την 150ή επέτειο της παροχής πηγαίου νερού της πόλης. Ωστόσο, αντί να τύχει ενθουσιώδους αποδοχής, προκάλεσε γρήγορα αντιδράσεις. Μάλιστα, η διαφωνία ήταν τόσο σημαντική που ξεκίνησε μια αίτηση σε μια προσπάθεια

να σταματήσει η ολοκλήρωση του έργου.

Αυτή η ασυνήθιστη τροπή των γεγονότων εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δημόσια τέχνη. Ενώ η πρόθεση πίσω από το σιντριβάνι ήταν να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Βιέννης, ο αντισυμβατικός σχεδιασμός του προκάλεσε αντιδράσεις.

Τα έργα δημόσιας τέχνης που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους αντιμετωπίζουν συχνά έντονο έλεγχο, καθώς η διάθεση δημόσιων κονδυλίων για καλλιτεχνικές προσπάθειες αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Η αντίληψη για το κατά πόσον τα έργα αυτά αξίζουν την επένδυση μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των πολιτών.

These are both in Vienna – context:https://t.co/E6Fd3nJnQ2

Culture Critic (@Culture_Crit) October 30, 2023

Is Vienna progressing?https://t.co/uDNXX3Uclg

Culture Critic (@Culture_Crit) October 30, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βιέννη,vienni