Το ψήφισμα καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Χανίων για το Πειραματικό Λύκειο Χανίων

Το ακόλουθο ψήφισμα εξέδωσαν καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Χανίων για το Πειραματικό Λύκειο Χανίων:

«Το ζήτημα μετατροπής ενός υπάρχοντος Λυκείου σε Πειραματικό στο Ν. Χανίων έχει οδηγήσει σε μεγάλη αναστάτωση τα σχολεία της πόλης. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων οι σχολικές μονάδες έχουν παραμείνει κλειστές από γονείς και μαθητές.

Ένα σχολείο γειτονιάς φέρεται να καταργείται με ό,τι αυτό σημαίνει

για όλη τη σχολική κοινότητα. Το γεγονός αυτό θα διαταράξει και την ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων της πόλης καθώς οι μαθητές/τριες του καταργημένου σχολείου θα αναγκαστούν να μεταγραφούν στα όμορα, ήδη επιβαρυμένα, Λύκεια. Και είναι γνωστό και φλέγον το ζήτημα της σχολικής στέγης στα Χανιά: σχολικές τάξεις των 25 και 27 ατόμων – με προοπτική να γίνουν 30- αίθουσες προκάτ, εξαφάνιση εργαστηρίων κ.λ.π.

Ταυτόχρονα η εξαφάνιση, ουσιαστικά, ενός σχολείου θα σημάνει και την εξαφάνιση των οργανικών θέσεων των συναδέλφων που υπηρετούν σε αυτό. Το παραπάνω θα έχει επιπτώσεις και στον συνολικό αριθμό των οργανικών θέσεων του Νομού, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με την κατάργηση άλλων σχολικών μονάδων.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρά την αρνητική διατυπωμένη άποψη φορέων της πόλης (Βουλευτές, Δήμος, Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων, ΕΛΜΕ Χανίων) το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα οδηγώντας και εμάς και τους μαθητές μας εκτός τάξης.

Ως καθηγητές – τριες του 2ου ΓΕΛ Χανίων απαιτούμε, επιτέλους, από τους/τις υπεύθυνους/ες να θέσουν τέλος στην αγωνία και τη γενικευμένη ανασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να μπορέσουμε να επιτελέσουμε απρόσκοπτα το λειτούργημά μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα