“Του είπα να σταματήσει να μην μαλώνουμε… Είδα στο πάτωμα τον Χάρη γεμάτο αίματα”- Η κατάθεση του κουμπάρου του αστυνομικού

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες από τα όσα προηγήθηκαν του άγριου φονικού σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης, με τον 44χρονο Νορβηγό να μαχαιρώνει θανάσιμα τον 32χρονο αστυνομικό αλλά και τον κουμπάρο του, ο οποίος νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Ο τελευταίος μάλιστα στην κατάθεσή του, περιέγραψε τι προηγήθηκε, αλλά και τα όσα θυμόταν από τα χτυπήματα με μαχαίρι παλάμης τύπου dagger που έφερε μαζί του ο Νορβηγός με ψυχιατρικά προβλήματα

“Κάποιες στιγμές μιλούσαμε με τον άνδρα με την κοτσίδα (τον

Νορβηγό) και εγώ και ο Χάρης και κάποια στιγμή είχε προηγηθεί μια διένεξη μεταξύ τους που τελείωσε γρήγορα” ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του, ο κουμπάρος του άτυχου αστυνομικού.

“Είδα τον Χάρη στο πάτωμα γεμάτο με αίματα”

“Μετά ενώ εγώ συζητούσα κάτι με τον άνθρωπο με την κοτσίδα, για κάτι ασήμαντο που δεν θυμάμαι και είχαμε μια διαφωνία πάνω σε αυτό, η συζήτηση έγινε έντονη και θυμάμαι να του είπα να σταματήσει για να μην μαλώνουμε, αφού ήμασταν στο όριο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο 32χρονος άνδρας.

Τότε κατάλαβε πως τον χτύπησε, χωρίς να θυμάται αν ήταν πρώτα στο στήθος ή στο πόδι. Γύρισε στον κουμπάρο του, τον αστυνομικό και του είπε “Χάρη με χτύπησε” και “σχεδόν ταυτόχρονα ο Χάρης που ήταν δίπλα μου, χτύπησε αυτόν τον άνδρα στο κεφάλι με μπουνιές. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τι έγινε. Είδα το παντελόνι μου πως είχε αίματα πολλά και βγαίνοντας βλέπω στο πάτωμα τον Χάρη γεμάτο αίματα”.

Ο ασήμαντος διάλογος που έφερε τον καβγά

Οι μαρτυρίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία μεταφέρουν πώς ακριβώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο μέσα στο μπαρ και λένε ότι η αιτία του καβγά ήταν το ποια είναι η πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία.

Ξανφικά έβγαλε το μαχαίρι παλάμης και χτύπησε τον κουμπάρο του αστυνομικού. Εκείνος φώναξε ότι τον μαχαίρωσε και ο 32χρονος έτρεξε για να σώσει τον φίλο του. Η μανία του Νορβηγού ήταν τέτοια, που τον μαχαίρωσε στην αριστερή πλευρά του λαιμού.

Ο 44χρονος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς πατάει πάνω στην αναπηρία που έχει από τη χώρα του εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων. Τραγική ειρωνεία είναι ο ίδιος ήταν μάρτυρας σε έγκλημα με θύμα έναν 15χρονο φίλο του. Κι όμως, 27 χρόνια μετά, ο ίδιος δολοφονεί τον 32χρονο αστυνομικό.

Μάρτυρας αναφέρει: “Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει “με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα “τι έκανες” και μου είπε στα αγγλικά “φεύγω”. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο”.

“Δεν ήθελα να σκοτώσω, έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου”

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Νορβηγός, που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω της μέθης του, ενώ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

“Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε”, φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Όσον αφορά το μαχαίρι παλάμης με το οποίο τέλεσε τις πράξεις του, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Με ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του

Διά του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του και συγκεκριμένα “όταν ήταν 18 ετών εξέτισε ποινή 7 – 8 μηνών σε φυλακή” – κατά τον συνήγορό του – για επεισόδιο που έγινε (πάλι) σε μπαρ. Ο ίδιος φέρεται να διέμενε μόνιμα τα τελευταία (τουλάχιστον) εννέα χρόνια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής ασθένειας.

Η απολογία του έγινε στην αγγλική γλώσσα, παρουσία διερμηνέα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το φονικό έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, δίπλα ακριβώς από την έδρα των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διασκέδαζε με τον συνομήλικο κουμπάρο του, όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, ξέσπασε καβγάς με τον 44χρονο, θαμώνα στο ίδιο μαγαζί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε λογομαχία για ασήμαντη αφορμή, στη συνέχεια της οποίας ο Νορβηγός μαχαίρωσε στο πόδι τον κουμπάρο. Ο 32χρονος έσπευσε να μεσολαβήσει και δέχθηκε θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό του.

Η κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού τελέστηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Του, … Είδα, Χάρη,“tou, … eida, chari