Ξεκίνησε η διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Χανίων (φωτο – βίντεο)

Μέχρι το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα τις 31 Ιανουαρίου, οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) που εκπονεί ο Δήμος Χανίων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Πρόκειται για  μια μελέτη η οποία θα συμβάλει στον προγραμματισμό των σημείων που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε

δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.) και δημόσια κτίρια ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, έγκυες κ.α.).

Το πρωί στο ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι παρουσιάστηκαν οι πρώτες διαπιστώσεις των μελετητών που έχουν αναλάβει το ΣΑΠ του Δήμου Χανίων, αλλά με μικρή συμμετοχή.

Στις πρώτες αυτές διαπιστώσεις αλλά και σε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο εκπονείται η μελέτη για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας αναφέρθηκε εκ μέρους της ομάδας των μελετητών η μηχανικός χωροταξίας Αθηνά Γούλα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Καλογριδάκης εξέφρασε την ελπίδα ώστε να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο και οι παρεμβάσεις και τα έργα που θα προκύψουν από το ΣΑΠ .

Δείτε ΕΔΩ τις βασικές διαδρομές και τους βασικούς δημόσιους χώρους και κτίρια για τα οποία εξετάζεται η βελτίωση της προσβασιμότητας και μπορείτε να συμμετάσχετε στην διαβούλευση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησε, Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Χανίων,xekinise, schedio astikis prosvasimotitas dimou chanion