Ζωγράφου: Με ζελατοδυναμίτιδα και πυροκροτητές μέσα σε τάπερ και σε σακούλα η βόμβα που βρέθηκε κοντά στα ΜΑΤ

Με συνταγή από το παρελθόν οι μυστηριώδεις βομβιστές, ήθελαν να τινάξουν με βόμβα στον αέρα τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, στου Ζωγράφου.

Η βόμβα στου Ζωγράφου που αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα, δύο πυροκροτητές, C4 και διακόπτη – όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το newsit.gr, είχε τοποθετηθεί σε τάπερ και είχε σφραγιστεί με πλαστική σακούλα.

Πιθανότατα, λόγω αστοχίας υλικού η λανθασμένη συνδεσμολογία,

δεν εξερράγη.

Η υπόθεση που έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, θεωρείται ως άκρως σοβαρή ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί, ξεσκονίζουν τα αρχεία, προκειμένου να δουν με ποιες παλιές βόμβες έχει κοινά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας, σήμερα, Δευτέρα (18.12.23) στις 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Keywords
Τυχαία Θέματα