Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2017 προκαλούν ρίγη συγκίνησης…

Η φωτογραφία ενός 5χρονου κοριτσιού στη Συρία, της Zahra, που ζει σε έναν καταυλισμό προσφύγων της Ιορδανίας, κέρδισε το βραβείο «Photo of the Year», που απονέμει κάθε χρόνο η UNICEF, στον φωτογράφο που καταφέρνει να αποτυπώσει τη ζωή των παιδιών σε όλα τα μέρη του πλανήτη.

Η φωτογραφία της 5χρονης Zahra ανήκει στον φωτογράφο Muhammed Muheisen, ο οπόιος έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ και καταγράφει την προσφυγική κρίση εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Το 2015, οι γονείς της Zahra έφυγαν από την Συρία

για να γλιτώσουν από τις πολεμικές συρράξεις που μαίνονταν στη χώρα, μαζί με την κόρη τους και τα υπόλοιπα επτά παιδιά τους. Έκτοτε ζουν σε μια σκηνή στον καταυλισμό. Ο πατέρας της, που πριν εργαζόταν ως οδηγός ταξί και αγρότης, είναι αυτή τη στιγμή άνεργος, ψάχνοντας πλέον μια οποιαδήποτε δουλειά στα εδάφη της Ιορδανίας. Ούτε η Zahra ούτε κανένα άλλο από τα αδέρφια της πηγαίνουν στο σχολείο.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο K. M. Asad, με μια φωτογραφία που δείχνει μια γυναίκα να κουβαλάει ένα μωρό έξω από τη θάλασσα.


Ο φωτογράφος Kevin Fraye κέρδισε το τρίτο βραβείο, με τη φωτογραφία που δείχνει ένα αγόρι να σε καταυλισμό προσφύγων του Μπαγκλαντές, να σκαρφαλώνει στην καρότσα ενός φορτηγού που κουβαλά τρόφιμα, με δάκρυα στα μάτια και ζητώντας βοήθεια.

The post Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2017 προκαλούν ρίγη συγκίνησης… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα