Σούπα με πολυσπόρια

Υλικά
40 γραμμ. ξερά μπιζέλια
40 γραμμ. ξερά φασόλια
40 γραμμ. ρεβίθια
40 γραμμ. φακές
40 γραμμ. πλιγούρι
40 γραμμ. κριθάρι αποφλοιωμένο40 γραμμ. ξερό καλαμπόκι
(μόνο οι σπόροι)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκια
μαντζουράνα
2 κουταλιές ντοματοπελτές
Αλάτι και πιπέρι

Αποφεύγουμε όλη τη φασαρία με το ξεχωριστό βράσιμο των οσπρίων, αν
αγοράσουμε από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής έτοιμο μείγμα από
πολυσπόρια και, αντί για στάρι βάλουμε πλιγούρι. Αυτή πάντως, που σας
δίνουμε, είναι η αυθεντική

συνταγή από κρητικό μοναστήρι.
Βάζουμε τα όσπρια και τα δημητριακά να μουσκέψουν αποβραδίς. Την
επόμενη μέρα τα βράζουμε χωριστά, γιατί το καθένα θέλει τον χρόνο του.
Αφού βράσουν όλα, κάνουμε μόνο τα φασόλια πουρέ με τον μύλο ή στο μπλέντερ. Έπειτα, τα αναμειγνύουμε στην ίδια κατσαρόλα με τα υπόλοιπα δημητριακά και όσπρια. Ψιλοκόβουμε τη μαντζουράνα και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαραθούν, χωρίς να ροδίσει το
κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και λίγο νερό και τα αφήνουμε να
σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε αυτή τη σάλτσα στα όσπρια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα βάζουμε να σιγοβράσουν άλλα 10 λεπτά.

The post Σούπα με πολυσπόρια appeared first on Lady's Life.

Keywords
Αναζητήσεις
πολυσπορια σουπα συνταγη,
Τυχαία Θέματα