Το φαρμακείο της φύσης: Όλα τα γιατροσόφια για το κρυολόγημα, τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο…

Εάν αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία μικρών παθήσεων ως πρώτη λύση, εδώ είναι μερικές παλιές και φυσικές ελληνικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.Όπως για παράδειγμα αν χαλάσει η τηλεόραση σας δεν θα ψάξετε αμέσως για επαγγελματία τεχνικό τηλεόρασης αλλά θα προσπαθήσετε να την φτιάξετε μόνοι σας, έτσι και με τις φυσικές θεραπείες.

Για κρυολογήματα: Για να θεραπεύσετε ένα κρυολόγημα, πιείτε τσαϊ του βουνού. Αυτό

το βοτανικό ποτό είναι φτιαγμένο από σίδηρο, που αναπτύσσεται σχεδόν παντού στα ελληνικά βουνά. Το βράζουμε και το πίνουμε ζεστό με λίγο ελληνικό μέλι. Μεγιστοποιήστε την πιθανότητα γρήγορης ανάρρωσης με αυτό το άλλο φάρμακο: βράστε ένα ή δύο φλιτζάνια με κόκκινα ελληνικά κρασιά με ένα ξυλάκι κανέλας, περιμένετε έως ότου το μείγμα κρυώσει ελαφρώς αλλά να εξακολουθεί να είναι ζεστό για να το πιείτε.

Για πυρετούς: Κατεβάστε τον πυρετό πίνοντας βραστή ρίγανη και κανέλα.

Για μώλωπες: Τοποθετείστε μια φέτα κρεμμυδιού σε μια μελανιά για λίγο, αυτό ηρεμεί τον αποχρωματισμό.

Για πονοκεφάλους: Εάν έχετε πονοκέφαλο αλλά θέλετε να αποφύγετε τη λήψη ενός άλλου παυσίπονου ή ασπιρίνης, δοκιμάστε αυτό το παλιό τέχνασμα: εφαρμόστε μια πετσέτα βυθισμένη στο ξύδι στο μέτωπό σας για λίγο. Η οξύτητα του ξιδιού θεωρείται ότι αποσυμφορεί τα αιμοφόρα αγγεία.

Για βήχα: Μόλις αναπτύσσεται ένας βήχας, μια συνταγή της γιαγιάς είναι να κάνετε γαργάρες με μια κουταλιά αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Το ίδιο μείγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον πονόλαιμο.

Για τη διάρροια: Η διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και πρέπει να ελεγχθεί εάν διαρκεί για αρκετές ημέρες. Στο πρώτο σημάδι, ετοιμάστε ένα απλό πιάτο λαπά, ένα είδος κολλώδους λευκού ρυζιού με χυμό λεμονιού. Το λεμόνι είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα παθογόνα που προκαλούν διάρροια, για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας πιείτε φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού αναμειγμένο σε με ένα ποτήρι νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για τον πονόδοντο: Για να ανακουφίσετε τον πόνο των δοντιών, βράστε έξι ή επτά φύλλα δυόσμου σε ένα φλιτζάνι νερό και πιείτε το μίγμα μετά από περίπου 20 λεπτά. Το ήπιο αναισθητικό αποτέλεσμα του θα βοηθήσει να εξομαλύνει την οδυνηρή περιοχή.

της Μίνας Κοκορέλη
tilegrafima.gr

The post Το φαρμακείο της φύσης: Όλα τα γιατροσόφια για το κρυολόγημα, τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα,ola