ALTUS LSA: Η ελληνική εταιρεία drones που έχει φτάσει ως και την Ταϊλάνδη και προσελκύει τα funds και το ΝΑΤΟ

Έχει συνεργαστεί με διεθνεις οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Frontex

Την ακόμα περισσότερη εξωστρέφειά της σε χώρες που έχουν κατοχυρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα drones, αλλά και την επίτευξη αναπτυξιακών στόχων σε σχέση με την εξέλιξη του κλάδου έχει ως στόχο της, κατά πληροφορίες του BusinessNews.gr η εταιρεία Altus LSA, η οποία πριν από λίγες ώρες επισημοποίησε

τη σύμπραξή της με την VNK Capital του Βασίλη και της Νέλλης Κάτσου.

Oι επιχειρηματίες κατέχουν πλέον το 25% της Altus, με το τίμημα για τη συναλλαγή να παραμένει, προς το παρόν, άγνωστο.

Ιδρυτής της Altus LSA είναι ο αεροναυπηγός Ζαχαρίας Σαρρής, ο οποίος 12 χρόνια πριν είδε την έναρξη ενδιαφέροντος για τον κλάδο, καθώς και το ό,τι το μέλλον άνηκε στα drones και ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του σε αυτόν.

Σήμερα, δε, η εταιρεία απασχολεί άνω των 25 εργαζομένων και έχει γραφεία στην Κρήτη και στον Γέρακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μέσω συνεργασιών σε επτά χώρες, πέραν της Ελλάδας, την Ουκρανία, το Πακιστάν, το Κόσοβο, την Πορτογαλία, το Ισραήλ, την Κύπρο και αλλού.

Εξάλλου, ήδη από το 2011 που ιδρύθηκε ξεκίνησε την παρουσίασή της σε διεθνείς φορείς όπως η Frontex, ενώ συνέχισε τα επόμενα χρόνια με συμπράξεις και με άλλους φορείς που συνδέονται με την άμυνα και την προστασία των χωρών όπως το ΝΑΤΟ, τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, την Ευρωπαϊκή επιτροπή, τον στρατό του Κατάρ και του Ισραήλ κά.

Αναφορικά, δε, με το πεδίο δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστότοπό της, η εταιρεία μπορεί να προσφέρει εποπτεία πληρωμάτων από αέρος, μεταφορά μικρών αντικειμένων, σύμπραξη σε αεροπορικές διαδρομές κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η ALTUS LSA ολοκλήρωσε μια αποστολή μη επανδρωμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών διάρκειας άνω των 3 μηνών, κατά την οποία παρακολουθήθηκαν οι ακτές της Βαλτικής Θάλασσας της Λιθουανίας και τα ύδατα του λιμανιού Kλαιπέδα και 140 πλοία εξετάστηκαν για την ποιότητα των καυσαερίων τους σε συνεργασία με τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτιλιακής Ασφάλειας (EMSA).

H ανοδική πορεία της εταιρείας επιβεβαιώνεται και από τον κύκλο εργασιών της για το 2022, ο οποίος ήταν διπλάσιος αυτού του 2021, 4,097 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 2,027 εκατ. ευρώ το 2021.

Keywords
Αναζητήσεις
altus-lsa-i-elliniki-etaireia-drones-pou-echei-ftasei-os-kai-tin-tailandi-kai-proselkyei-ta-funds-kai-to-nato.htm
Τυχαία Θέματα