Bazaar: Στα 223,6 εκατ. ο τζίρος, αύξηση 384% για τα κέρδη

Διψήφια άνοδος για τον κύκλο εργασιών ενώ τα κέρδη σχεδόν πενταπλασιάστηκαν. Οι στόχοι για τη φετινή χρονιά

Eπιτυχημένη χρονιά χαρακτηρίζει το 2022 η διοίκηση της Bazaar, σημειώνοντας στη σχετική οικονομική έκθεση πως «σε αυτό συνέβαλε η σταθεροποίηση της κατάστασης της αγοράς σούπερ μάρκετ και η διαβλεπόμενη σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας, η οποία τόνωσε ελαφρά τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες του στοχευμένου πελατολογίου μας».

Σχεδόν πενταπλασιάστηκαν τα κέρδη

Συγκεκριμένα, η Βazaar κατόρθωσε να

καταγράψει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 14,32% από τα 195,58 εκατ. ευρώ στα 223,58 εκατ. ευρώ, η οποία κρίνεται ικανοποιητική σε σχέση με την αγορά και τον κλάδο που δραστηριοποιείται. Το 2022 το περιθώριο μικτού κέρδους κυμάνθηκε σε ποσοστό 23,89% σε απόλυτα νούμερα, σημειώνοντας μείωση 0,19%. Βασικός λόγος αυτής της μείωσης υπήρξε η αλλαγή της αναλογίας χονδρικών και λιανικών πωλήσεων και συγκεκριμένα η αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων μέσω του δικτύου χονδρικής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση. Το μικτό κέρδος για το 2022 ανήλθε σε 53,4 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 13,4% σε σχέση με τα 47 εκατ. ευρώ του 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 3,3 εκατ. ευρώ, γνωρίζοντας άνοδο 227,35% σε σχέση με το 1 εκατ. του 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους σχεδόν πενταπλασιάστηκαν (+384%), καθώς ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ από περίπου 520 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί πως το 2022 ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας εξαλείφθηκε, καθώς αποπληρώθηκε το μακροπρόθεσμο δάνειο των 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι στόχοι για το 2023

Ο κυριότερος στόχος της διοίκησης για το 2023 ήταν η ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση του μεριδίου της στην αγορά και η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της, μέσα από την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. «Παρά την αυξανόμενη οικονομική κρίση, η οποία μειώνει την καταναλωτική δύναμη, εκτι-μούμε ότι οι πωλήσεις θα είναι ανοδικές για το 2023, καθόσον αφενός αλλάζει το καταναλωτικό μοντέλο, με στροφή στα convient stores, αφετέρου εντείνoνται οι χονδρικές πωλήσεις τροφίμων, καθώς αυξάνει ο τουρισμός», αναφέρεται στην οικονομική έκθεση.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Bazaar

Η BAZAAR A.E., που το 2022 απασχόλησε 1.429 εργαζομένουςαναπτύσσεται δυναμικά στο χώρο των convience discount stores, με 162 ιδιόκτητα και franchise καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Σάμο, Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Kεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Εύβοια, Τρίπολη, Αλεξανδρούπολη, Μεσσηνία και Λακωνία.

Το μοντέλο BAZAAR/FRESH EXPRESS, λειτουργεί κυρίως σε καταστήματα μεγέθους ιδιόκτητα και franchise έως 400 τ.μ. σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές πόλεων ή τουριστικά σημεία, με εμπορικά χαρακτηριστικά discount και convenience store. To μοντέλο καταστήματος δίνει έμφαση στα φρέσκα, στο deli, στις αποκλειστικότητες προϊόντων και στα private και own label προϊόντα.

Περιλαμβάνει πέντε μεγάλες κατηγορίες προϊόντων:

Φρέσκα (τυριά, αλλαντικά, μαναβική, κρέας, γαλακτομικά) Branded προϊόντα 4500 κωδικοί PL προϊόντα 800 αποκλειστικοί κωδικοί σε όλες τις βασικές κατηγορίες FP προϊόντα 350 κωδικοί (πρώτης τιμής)

Ειδική κατηγορία αποτελούν τα προϊόντα FOODSERVICE- HORECA (τροφοδοσίας ξενοδοχείων – εστιατορίων) με 450 αποκλειστικούς κωδικούς, που καλύπτουν όλη την απαιτούμενη γκάμα, στις καλύτερες τιμές. Παράλληλα, , έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στο χονδρεμπόριο τροφίμων, και στο σύγχρονο δίκτυο διανομής καλύπτει πλήρως όλες τις κατηγορίες προϊόντων, σε όλη την Ελλάδα.Η αποκλειστική αντιπροσωπεία και εισαγωγή πολλών επώνυμων Ευρωπαïκών brands την καθιστούν ισχυρό παράγοντα στην αγορά.

Η εταιρεία αποτελεί μέρος του ομίλου εταιρειών ΒΕΡΟΥΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στο χώρο του κλάδου τροφίμων για διάστημα άνω των πενήντα ετών και περιλαμβάνει τις εταιρείες:

BAZAAR A.E DISCOUNΤ SUPER MARKETS ΒΕΡΟΥΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕΒΕ

Δραστηριοποιείται στο χώρο της χονδρικής πώλησης τροφίμων, στην παρασκευή και συσκευασία τροφίμων με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην εμπορία γαλακτοκομικών προιόντων.

ΑΛΠΙΚΟ ΨΥΓΕΙΑ Α.Ε.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής υπηρεσιών Logistics και παροχής υπηρεσιών ψύχους. Πελάτες της είναι κατά κύριο λόγο πελάτες λιανικής καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων.

Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας γεωγραφικά καλύπτει τις ακόλουθες περιοχές :

1 – Αθήνα

2 – Θεσσαλονίκη

3 – Κρήτη

4 – Ρόδος

5 - Σαντορίνη

5 - Μύκονος

5 – Λάρισα

6 - Κω

7 - Στη λοιπή Ελλάδα

Keywords
Αναζητήσεις
bazaar-sta-2236-ekat-o-tziros-afxisi-384-gia-ta-kerdi.htm
Τυχαία Θέματα