Blue Origin: Ο Τζεφ Μπέζος στο διάστημα - Δείτε Live την εκτόξευση (vid)

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος και τρεις ακόμη συνταξιδιώτες του βρίσκονται μέσα στην κάψουλα New Shepard και αναμένεται να πετάξουν από μια περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας σε ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το σύνορο του διαστήματος την Kármán line.

Μαζί με τον Μπέζος και τον αδελφό του Μαρκ Μπέζος θα ταξιδέψουν η 82χρονη πρωτοπόρος αεροπόρος Ουάλι Φανκ και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέιμεν, ένας απόφοιτος Λυκείου που αναμένεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης,

στην Ολλανδία, φυσική και διαχείριση καινοτομιών τον Σεπτέμβριο.

Ο Ντέιμεν είναι ο πρώτος επί πληρωμή πελάτης της εταιρείας. Ο πατέρας του είναι επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Somerset Capital Partners.

Δείτε ζωντανά την εικόνα από εδώ:

Ο Μπέζος παραχώρησε σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων ενόψει της εκτόξευσης, από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας.

«Ο κόσμος με ρωτάει συνεχώς εάν είμαι αγχωμένος, Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε», είπε ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com Inc, στην εκπομπή "CBS This Morning".

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε ο Μπέζος.

«Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα