B.Σ. Καρούλιας: Τα «αντισώματα» που έφεραν +50% στις πωλήσεις

Η εταιρεία (υπερ)καλύπτει τις απώλειες των lockdown, τις οποίες, μάλιστα, κατόρθωσε να περιορίσει σε μονοψήφια ποσοστά όσον αφορά τις πωλήσεις. .

Αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 50% κατέγραψε η Β.Σ. Καρούλιας την περίοδο Απρίλιος-Αύγουστος του 2021, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του –άκρως ιδιαίτερου- 2020. Μάλιστα, η εταιρεία θεωρεί πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί

(αν και όχι με το ίδιο ποσοστό), γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των κερδών για τη τρέχουσα χρήση που ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου 2022.

Μικρή μείωση στην πανδημία

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγουμένη χρήση 2020-2021 (01/04/2020-31/03/2021) η Β.Σ. Καρούλιας κατέγραψε, όπως ήταν αναμενόμενο, απώλειες εξαιτίας της πανδημίας και των lockdowns, που επιβλήθηκαν στην εστίαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις ττης εταιρείας (μη συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) ανήλθαν κατά τη χρήση 2020-2021 σε 49,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 8,07%. σε σχέση με τα 53,6 εκατ ευρώ της προηγούμενης χρήσης. «Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται στην πανδημία COVID-19, η οποία από την εμφάνισή της στη χώρα μας το Μάρτιο του 2020 έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία» αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στην οικονομική έκθεση για την προηγούμενη χρήση και υπογραμμίζει πως θεωρεί ότι η εν λόγω μείωση «είναι μικρή σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά»

Τα μικτά κέρδη της Β.Σ. Καρούλιας κατά τη χρήση 2020-2021 ανήλθαν σε 12,6 εκατ ευρώ, μειωμένα κατά 13, 84% σε σχέση με τα 14,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήση, ενώ τα ΕΒΙΤDA ανήλθαν σε 2,87 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 2,63%.(2,95 εκατ ευρώ το 2019-2020). Η χρήση ήταν κερδοφόρα αλλά όπως είναι λογικό τα κέρδη ήταν αυτά που γνώρισαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριμένα η εταιρεία εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 312.056 ευρώ για τη χρήση 2020-2021, μειωμένα κατά 71,45% σε σχέση με το 1.092.873 ευρώ για την προηγούμενη χρήση

Πως έχτισε «αντισώματα» στην πανδημία

Η εταιρεία σημειώνει πως παρόλες, τις δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη, κατάφερε να λειτουργήσει προληπτικά και να αναπτύξει τα δίκτυα πωλήσεων και προώθησης των προϊόντων της, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τις πωλήσεις της σε υψηλά επίπεδα στο κλάδο δραστηριότητάς της. Επίσης υπογραμμίζει πως το εύρος της σύνθεσης των εμπορευμάτων της, το οποίο πλην των αλκοολούχων ποτών περιλαμβάνει οίνους, μπύρες, καθώς και ροφήματα (καφές, τσάι, χυμοί κλπ) λειτούργησε αμυντικά για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα αποτελέσματα της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Β.Σ. Καρούλιας κατά τη διάρκεια της χρήσης 2020-2021 ανέλαβε τη διανομή στην εγχώρια αγορά των προϊόντων του Κτήματος Σιγάλα, των χυμών Λακωνία, των Yamas Ice Teas, καθώς και των αναψυκτικών Green Pro Mixers Series σε συνεργασία με την Green Cola Hellas. Επίσης από την 1η Απριλίου 2021 έχει αναλάβει και την η διανομή των οίνων της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς

Mάλιστα συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια στρατηγική και όπως σημειώνεται στην τελευταία οικονομική έκθεση της «εντείνει τις προσπάθειές της για την προσέλκυση νέων προϊόντων»

Πέρα από τις συνεργασίες που αναφέρθηκαν, ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα: METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, NOS, Raven Rare, Cutty Sark, Label 5, Ocho Tequila, Jagermeister, Glenmoray, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich κ.α. Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο 12, το ούζο Πιτσιλαδή και το ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό, καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Ζαφειράκη, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη, Χατζηγεωργίου, Ορεάλιος Γη, οι μπύρες Bud, Stella Artois, Corona, Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α , οι καφέδες Cortese και Dalmayr κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα