CVC Capital: Μεγάλο deal €1.5 δισ. και με το γαλλικό πρωτάθλημα (Ligue1)

Μετά το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η CVC Capital επενδύει και στο γαλλικό. 

Μετά το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η CVC Capital (η οποία έχει ισχυρή επενδυτική παρουσία και στην Ελλάδα) επενδύει στο γαλλικό, στη Ligue1.

Όπως έγινε γνωστό από το διοικητικό όργανο του γαλλικού ποδοσφαίρου(LFP) η CVC απέκτησε μετοχικό μερίδιο 13% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αντί 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ''θείο δώρο'' για το γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς

πέρυσι δημιουργήθηκε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα μετά την κατάρρευση του ισπανικού πρακτορείου Mediapro και την αδυναμία του να πληρώσει τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Οι 20 σύλλογοι της Λίγκας έχουν συμφωνήσει σε όλα και σύντομα θα γίνει γνωστό το πως θα διανεμηθεί το συγκεκριμένο, τεράστιο ποσό.

Η CVC με έδρα το Λουξεμβούργο έχει επίσης επενδύσει στη Formula 1, στο MotoGP και στο ράγκμπι.

Στην Ελλάδα η CVC Capital έχει επενδύσει πάνω από ένα δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια εξαγοράζοντας διάφορες εταιρείες μεταύ των οποίων Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, Metropolitan, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ General, Λητώ, Creta InterClinic, AlfaLab, Y-Logimed, Business Care, Παράλληλα, έχει αποκτήσει συμμετοχές σε μαρίνες μέσω της εξαγοράς τουρκικής εταιρείας αλλά και το 49% της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα