Daihatsu: Σταματά κάθε παραγωγή έως τα τέλη Ιανουαρίου λόγω σκανδάλου ασφαλείας

Η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης των προμηθευτών

Η μονάδα μικρών αυτοκινήτων της Toyota Motor, Daihatsu Motor, θα αποζημιώσει 423 εγχώριους προμηθευτές με τους οποίους έχει άμεσες επιχειρηματικές σχέσεις, καθώς τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία

παραμένουν σε αδράνεια λόγω σκανδάλου ασφάλειας, δήλωσε εκπρόσωπoς της εταιρείας τη Δευτέρα.

Η ειδικευμένη στα μικρά αυτοκίνητα Daihatsu έχει σταματήσει την παραγωγή στην Ιαπωνία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, είπε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης των προμηθευτών με βάση τον όγκο των εργασιών του παρελθόντος και εργάζεται για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της διακοπής στο εκτεταμένο δίκτυο προμηθευτών της, πρόσθεσε.

Η Daihatsu ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διέκοψε τις αποστολές όλων των οχημάτων της μετά από έρευνα ασφαλείας που διαπίστωσε ζητήματα που αφορούσαν 64 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν δύο δωδεκάδων που πωλήθηκαν με το σήμα της Toyota.

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους κύριους προμηθευτές της για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σκανδάλου και μπορεί επίσης να βοηθήσει μικρότερους υπεργολάβους που δεν λαμβάνουν αποζημίωση για πρόσβαση σε κεφάλαια υποστήριξης από το Υπουργείο Βιομηχανίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι υπερπόντιες δραστηριότητες της Daihatsu επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στη Νοτιοανατολική Ασία. Ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή αυτοκινήτων της μάρκας Perodua σε δύο εργοστάσια κοινοπραξίας που λειτουργεί με τη μαλαισιανή αυτοκινητοβιομηχανία Perodua, αφού έλαβε άδεια από τους ρυθμιστικές αρχές, είπε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Toyota, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ξεκίνησε ξανά τις αποστολές την Παρασκευή από τη θυγατρική της στην Ινδονησία, PT Astra Daihatsu Motor.

Keywords
Αναζητήσεις
daihatsu-stamata-kathe-paragogi-eos-ta-teli-ianouariou-logo-skandalou-asfaleias.htm
Τυχαία Θέματα