Green Cola: Εκτιμήσεις για διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης το 2021 και «ομάδα κρούσης» με στελέχη της Χήτος ΑΒΕΕ

Από τον καινούργιο χρόνο ξεκινά η συνεργασία της εταιρείας με τη Χήτος ΑΒΕΕ, με μια μικτή ομάδα να δίνει τις κατευθύνσεις για τη κοινή στρατηγική. 

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Χήτος ΑΒΕΕ για τη διακίνηση του συνόλου του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου από τις αρχές της νέας χρονιάς, και εν όψει της συμπλήρωσης 10 ετών, το 2022, από την ίδρυσή της, η διοίκηση της εταιρείας Green Cola εκτιμά ότι το 2021 ολοκληρώνεται με διψήψιο ρυθμό ανάπτυξης και βάζει τον πήχη

για περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων το 2022.

Η Green Cola συνιστά μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση παραγωγής την Αττική και την Ορεστιάδα, η οποία εισήγαγε στην εγχώρια, αλλά και διεθνή αγορά την «πράσινη πλευρά των αναψυκτικών», με την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, με στέβια και φυσικά συστατικά. Μάλιστα, τα προϊόντα της Green Cola, Green Flavors και Green Mocktails, παράγονται σε 30 ακόμη χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Βενιέρη, το 2020 η Green Cola Hellas σημείωσε σημαντική αύξηση στον καθαρό κύκλο εργασιών της, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 15,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 13% σε σχέση με το 2019, όταν ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Βασικές παράμετροι για την ενίσχυση των πωλήσεων της εταιρείας, ήταν η διεύρυνση του προϊοντικού της portfolio, με την είσοδο στην αγορά των Green Mocktails σε 4 γεύσεις, Mojito, Μαστίχα, Pink Grapefruit και Ρόδι, καθώς και η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά, των Green Flavors, τα οποία δύο χρόνια μετά από το επίσημο λανσάρισμά τους, συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο στις προτιμήσεις των καταναλωτών».

Ο ίδιος τονίζει, εξάλλου, ότι η «εταιρεία αναμένει οι πωλήσεις της, για το σύνολο της χρονιάς του 2021, να “τρέξουν” με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, βασιζόμενη σε ένα πολύ καλό πρώτο οκτάμηνο πωλήσεων που έκλεισε στο +15% σε σχέση με το αντίστοιχο της περυσινής χρονιάς, παρουσιάζοντας πολύ καλές επιδόσεις τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και σε εξαγωγές σε χώρες που δεν διαθέτει ακόμη τοπική παραγωγή. Για το 2022, θεωρώ ότι θα καταγράψουμε εκ νέου μια σημαντική αύξηση πωλήσεων, και ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με την ΧΗΤΟΣ, ενώ θα συνεχίσουμε την ενδυνάμωση της παρουσίας μας σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού όπου υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και μεγάλες ευκαιρίες».

Για τον κ. Βενιέρη, εξάλλου, μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στην ελληνική, αλλά και σε ξένες αγορές, η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας έρχεται μέσα από συνεργασίες, όπως η πολύ πρόσφατη στρατηγική συνεργασία με τη Χήτος ΑΒΕΕ, η οποία στοχεύει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, οι δύο εταιρείες βρίσκονται, ήδη, σε άμεση συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη μιας δυναμικής στρατηγικής πωλήσεων, η οποία εδράζεται τόσο στην ενίσχυση της γκάμας της Χήτος ΑΒΕΕ, με την προσθήκη των προϊόντων Green Cola, όσο και με τις προσθήκες που πραγματοποίησε η ΧΗΤΟΣ το τελευταίο διάστημα στις κατηγορίες του ανθρακούχου νερού με γεύσεις φρούτων και εσπεριδοειδών.

Παράλληλα, ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, Green Cola και Χήτος ΑΒΕΕ βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ομάδαw πωλήσεων, η οποία αποτελείται τόσο από έμπειρα στελέχη της ΧΗΤΟΣ, εξειδικευμένα στη διακίνηση, όσο και από τα αντίστοιχα της Green Cola.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα είναι, εξάλλου, εκείνη που θα είναι επιφορτισμένη, κατά κύριο λόγο, με την ευθύνη της οργάνωσης της διακίνησης των προϊόντων της Green Cola και θα διαχειρίζεται ένα διευρυμένο portfolio αναγνωρισμένων brand προϊόντων.

Η είσοδος στην αγορά των ΗΠΑ, η στόχευση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή

Από την εταιρεία επισημαίνεται ότι η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντική, κάτι το οποίο έχει γίνει σαφές και από την πορεία της τα τελευταία δύο χρόνια, με αιχμή του δόρατος την παρουσία της στις ΗΠΑ, η οποία θεωρείται αγορά-στόχος και λόγω της «αγάπης» για τα αναψυκτικά, αλλά και εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Green Cola έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στην αμερικάνικη αγορά, όπου διαθέτει και τοπική παραγωγή σε εγκαταστάσεις συνεργάτη της έξω από την Βοστώνη. Έχοντας ήδη από το καλοκαίρι του 2020 παρουσία σε 3 μεγάλες αλυσίδες λιανικής και συγκεκριμένα την Wholefoods, την Market Basket και την HEB και σε 9 πολιτείες όπως: τη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ, την Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ, το Τέξας , το Νιού Χαμσάιρ, το Βερμόντ, το Μέιν και το Ρόουντ Άιλαντ, η Green Cola τοποθετήθηκε εν μέσω πανδημίας, το 2021 σε άλλα τρία δίκτυα, την Stop & Shop του ομίλου Ahold, την Meijer, αλλά και την United του ομίλου Albertson’s.

Με αυτό τον τρόπο τριπλασίασε τα σημεία πώλησής της και επέκτεινε την διανομή της στο κανάλι της λιανικής σε ακόμη 6 μεσο-δυτικές πολιτείες των Η.Π.Α, όπως στο Μίσιγκαν, το Ιλινόι, την Ιντιάνα, το Κεντάκυ, το Οχάιο και το Γουισκόνσιν.

Από την Green Cola δίνουν, επίσης, σημασία και στην omnichannel παρουσία των προϊόντων, με επέκταση την παρουσία τους στο online κανάλι πωλήσεων, ώστε μετά την Amazon, να είναι πλέον διαθέσιμη παναμερικανικά και μέσω της Walmart Marketplace, του μεγαλύτερου παγκόσμιου retailer.

Νέος στόχος για την προσεχή χρονιά αποτελεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της Green Cola, η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη σε χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, οι οποίες εξυπηρετούνται από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ορεστιάδα και σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει και η συνεργασία με την Χήτος ΑΒΕΕ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα