H efood εξαγόρασε την Kiosky's

Με μια δημοσιοποίηση στον οικονομικό τύπο, ανακοινώθηκε η εξαγορά της Kiosky's από την e-food.      

Συγκεκριμένα, η Delivery Hero, η γερμανική εταιρεία στην οποία ανήκει το efood, προχώρησε σε γνωστοποίηση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι στις 2 Σεπτεμβρίου κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά των εταιρειών «Άλφα Διανομές Ζαχαρώδη Ποτά Ψιλικά Α.Ε.», ΙΝΚΑΤ, delivery.gr

και e-table.gr, που ανήκουν στον όμιλο Μούχαλη. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Delivery Hero, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε οικονομική εφημερίδα.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό αλλά η κίνηση αυτή αποτελεί μία σαφή ένδειξη των αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά λιανικής πώλησης προϊόντων με το efood να θέλει να διευρύνει σημαντικά τη θέση του.

Η είδηση επιβεβαιώνει την πρόθεση της Delivery Hero να εισέλθει δυναμικά στην αγορά της μικρής λιανικής που έχει τζίρο 8 δισ. ευρώ και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αφού η εταιρεία αποκτά και φυσικά σημεία πώλησης, ενισχύοντας παράλληλα και το δίκτυο των dark stores της. Πρόσφατα, όπως αποκάλυψε το BusinessNews.gr προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου 2 εκατ. ευρώ της θυγατρικής της στην Ελλάδα Delivery Hero DMart Greece Α.Ε.

Ως προς την γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την 1η Οκτωβρίου 2021 η εταιρεία με την επωνυμία Delivery Hero SE και τον διακριτικό τίτλο Delivery Hero Ανταγωνισμού αναφέρει ότι από 02.09.2021 σύναψε Συμφωνία Αγοραπωλησίας σύμφωνα με την οποία η Delivery Hero SE θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη.

Η συμφωνία αγοροπωλησίας αφορά τις εταιρείες «ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΟΤΑ ΨΙΛΙΚΑ», την ΙΝΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ, που διαθέτει το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s Convenience Store, την delivery.gr μια από τις μικρές πλατφόρμες online παραγγελιών καθώς και την e-table.gr, την πλατφόρμα κρατήσεων σε εστιατόρια, η οποία παρουσιάζει αρκετά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία στην εστίαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα