Hyundai: Σχεδιάζει με την Κia το πρώτο ελαστικό με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού

Ασφαλής πρόσφυση σε χιόνι και πάγο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι αλυσίδες χιονιού στα αυτοκίνητα είναι ένας «μπελάς» που είναι ωστόσο απαραίτητος όταν οι δρόμοι είναι χιονισμένοι. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολες στη χρήση, αλλά είναι η εφαρμογή τους είναι μία ενοχλητικά διαδικασία, ειδικά όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Λύση ωστόσο στο πρόβλημα φαίνεται ότι εξετάζουν από κοινού η Hyundai και η Kia,

προσπαθώντας να αναπτύξουν μία τεχνολογία ελαστικού που θα διαθέτουν ενσωματωμένες αλυσίδες.

Πως θα λειτουργεί

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Κορεάτες, οταν το αυτοκίνητο θα κινείται σε οδόστρωμα καλυμμένο από χιόνι και πάγο, τότε ο οδηγός θα πατά έναν διακόπτη στο ταμπλό, ο οποίος θα ενεργοποιεί κομμάτια αλουμινίου που θα είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία στις αυλακώσεις του ελαστικού (θα μοιάζουν σαν βραχίονες) τα οποία θα προεξέχουν από το πέλμα, για να ακουμπούν στο ολισθηρό οδόστρωμα σαν αλυσίδες. Όταν δεν θα χρειάζονται πλέον, ο οδηγός θα πατά και πάλι τον διακόπτη για να επανέλθουν στην αρχική τους θέση.

Όταν το πέλμα του ελαστικού φθαρεί τότε ο οδηγός θα πρέπει να το αντικαταστήσει με καινούριο.

Ήδη η Hyundai έχει καταχωρήσει την πατέντα στην Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ και έχει ξεκινήσει την ανάπτυξή του ώστε να μπορεί να το δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες και έπειτα να πάρει και την απαραίτητες εγκρίσεις από τους διεθνείς οργανισμούς.

Keywords
Αναζητήσεις
hyundai-schediazei-me-tin-kia-to-proto-elastiko-me-ensomatomeni-alysida-chioniou.htm
Τυχαία Θέματα