IBM: Ελαφρώς υψηλότερα έσοδα από τις προσδοκίες, για το γ' τρίμηνο

Αν και η IBM είδε επιβράδυνση στην ανάπτυξη της συνολικής δραστηριότητάς της σε σύγκριση με πέρυσι, επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για αύξηση των εσόδων.

Ελαφρώς υψηλότερα έσοδα από τις προσδοκίες της Wall ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο η IBM. Τα έσοδα της εταιρείας λογισμικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής αυξήθηκαν στο γ' τρίμηνο κατά περίπου 5% στα 14,8 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης 14,73 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Αν και

η IBM είδε επιβράδυνση στην ανάπτυξη της συνολικής δραστηριότητάς της σε σύγκριση με πέρυσι, επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για αύξηση των εσόδων.

Το χαρτοφυλάκιο της IBM για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη κινήθηκε σε "χαμηλά επιπεδα κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων" στο γ' τρίμηνο με πελάτες όπως η λογιστική εταιρεία Ernst & Young, όπως δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της IBM Τζέιμς Κάβανο.

Η Big Blue, η οποία άρχισε να παρέχει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρήσεις, δήλωσε ότι βλέπει μεγάλο ενδιαφέρον για το λογισμικό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της από πελάτες που θέλουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στις δραστηριότητές τους.

Τα έσοδα στον τομέα λογισμικού, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον τη νεοαποκτηθείσα εταιρεία Apptio, αυξήθηκαν κατά 8%.

Στον τομέα των υποδομών, που στεγάζει τους mainframe υπολογιστές της, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3,2% στα 3,3 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,13 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Visible Alpha.

Keywords
Τυχαία Θέματα